Консервовані огірки без стерилізації: рецепт, який вас не розчарує
Літо ще у розпалі, а це значить, що настав час подбати про запаси на зиму. І який же зимовий стіл обійдеться без хрустких, ароматних, маринованих огірків? Сьогодні ми поділимося з вами чудовим рецептом консервованих огірків без стерилізації, який гарантує чудовий результат. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Переваги цього рецепту:
Простота: Приготування не потребує багато часу та зусиль, а всі інгредієнти доступні та недорогі.
Швидкість: Вам не знадобиться довго стерилізувати банки, адже огірки маринуються вже в них.
Смак: Завдяки вдало підібраним спеціям та маринаду огірки виходять хрусткими, ароматними та неймовірно смачними.
Універсальність: Цей рецепт можна використовувати для маринування огірків різних сортів та розмірів.
Огірки консервовані - рецепт на 2 літрові банки
1 кілограм огірків
1 болгарський перець
2 парасольки кропу
4-6 зубків часнику
8 ч.л оцту 9%
4 шт запашного перцю горошком
10 шт перцю чорного горошком
2 лаврові листки
1 л води
1 ст.л солі
2.5 ст.л цукру
Запам'ятовуйте, як готувати такі огірки на зиму
Огірки вимити, залити холодною водою, залишити на 1-2 години. Банки промити содою і стерилізувати над парою 5 хвилин, прокип'ятити кришки. Залити окропом лавровий лист і кріп, залишити на 1 хвилину.
Розкласти по банках інгредієнти: перець шматочками, лавровий лист, чорний і запашний перці, часник, парасольки кропу. Огірки викласти в банки спочатку вертикально, відрізаючи плодоніжку, другий ряд розмістити горизонтально. Зверху додати ще часнику й кропу, залити окропом, накрити кришками, залишити на 10 хвилин. Злити воду, закип'ятити знову, залити, накрити кришками. Після другої заливки воду вилити зовсім.
Приготувати маринад: на 1 літр води - 1 ст. л. солі та 2,5 ст. л. цукру. Потрібно довести до кипіння, розчинити сіль і цукор. Залити свіжим маринадом огірки в банках. У 1-літрову банку додати оцет, відразу закатати банки. Перевернути, прибрати в тепле місце, укутати ковдрою до охолодження.
Ще один простий рецепт маринованих огірків
Інгредієнти:
1,5 кг огірків
1,5 л води
1,5 ст. л. солі
5 ст. л. цукру
100 мл 9% оцту
8-10 горошин чорного перцю
4-5 зерен коріандру
2 лаврових листки
1 парасолька кропу
1-2 зубчики часнику (за бажанням)
Приготування:
Підготуйте огірки: Ретельно вимийте огірки та замочіть їх у холодній воді на 2-3 години.
Підготуйте банки: Промийте банки з содою та ретельно просушіть.
На дно банок: Покладіть лавровий лист, перець горошком, коріандр, парасольку кропу, подрібнений часник (за бажанням).
Щільно укладіть огірки: В банки щільно укладіть огірки, стоячи або лежачи.
Приготуйте маринад: У каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор, доведіть до кипіння.
Залийте огірки маринадом: Залийте киплячим маринадом огірки в банках доверху.
Додайте оцет: Влийте оцет в кожну банку.
Закрийте банки: Накрийте банки кришками, але не закручуйте їх щільно.
Стерилізація: Поставте банки в каструлю з гарячою водою (вода повинна доходити до плечей банок) і простерилізуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.
Закрутіть банки: Після стерилізації закрутіть банки кришками щільно.
Зберігання: Переверніть банки догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште остигати в прохолодному місці.
Порада: Для більш хрустких огірків можна додати в маринад 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти.
Зберігайте консервовані огірки в прохолодному темному місці.
Приготувавши огірки за цим рецептом, ви будете насолоджуватися їх чудовим смаком всю зиму!
Нагадаємо, раніше ми писали
Соковита скумбрія за 3 дні: рецепт ідеальної слабосолоної риби