Корисно і смачно. Рецепт курячих котлет з броколі та сиром в духовці
Звичаійні курячі котлети можна зробити смачнішими і кориснішими, якщо запекти їх духовці, додавши в фарш подрібнені суцвіття броколі та сир. Такі курячі котлети можна подавати разом з будь-яким гарніром - з рисом, макаронами або, наприклад, картопляним пюре. Рецептом корисної страви ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти для приготування курячих котлет:
- курячий фарш - 400 г
- броколі - 200 г
- твердий сир - 50 г
- сметана - 100 г
- яйце - 1 шт.
- панірувальні сухарі або хлібні крихти - 4 ст. л.
- часник - 1-2 зубчики
- рослинна олія - 2 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування курячих котлет:
- Броколі треба помити і розібрати на суцвіття. Потім кинути броколі в киплячу підсолену воду і варити 5-7 хвилин від моменту повторного закипання. Відкинути на друшляк, трохи остудити і нарізати на більш дрібні шматочки.
- Твердий сир натерти на дрібній тертці.
- Часник почистити, розчавити часникодавкою і змішати з фаршем, сиром, яйцем, столовою ложкою сметани, сухарями і броколі. Готовий фарш посолити, поперчити і поставити в холодильник на 15 хвилин.
- Дістати суміш з холодильника і сформувати котлети. Викласти їх на деко, змащене маслом. Котлети готувати 20 хвилин при 180 °С.
- Змастити котлети сметаною і запікати ще приблизно 10 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати грінки на сніданок за 5 хвилин.