КП "Дніпроводоканал" зробив важливу заяву по сплаті за воду

"Дніпроводоканал" зробив важливу заяву по сплаті за воду та своєчасності оплати за спожите. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Які суми боргів має населення

На сьогоднішній день мешканці міста мають заборгованість за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення перед КП «Дніпроводоканал» у сумі 741,2 млн. грн.

Це ускладнює забезпечення стабільного функціонування підприємства, зокрема проведення необхідних ремонтних робіт, модернізацію обладнання та взагалі безперебійного забезпечення споживачів послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. Через великий борг населення, відповідно до Постанови КМУ № 1405 від 29.12.2023 р., з березня 2024 року підприємство було змушено запровадити відключення послуг з централізованого водопостачання для боржників приватного сектору та водовідведення для боржників багатоквартирних будинків відповідно. Звертаємо вашу увагу, що процедура підключення відбувається тільки після повного погашення боргу. А ще додатково доведеться сплатити за послугу відключення та підключення. 

Оплачувати вчасно до 20 числа кожного місяця

КП «Дніпроводоканал» звертається до містян з проханням вчасно, а саме до 20 числа кожного місяця, оплачувати рахунки за спожиті послуги підприємства. Також підприємство просить погасити борги задля уникнення відключень та примусового стягнення заборгованості у судовому порядку. 

Як укласти договір реструктуризації заборгованості на зручний термін

КП «Дніпроводоканал» розуміє, що деякі споживачі опинились в ситуації, коли неспроможні сплачувати за послуги в повному обсязі. В такому випадку підприємство йде на зустріч споживачам і пропонує укласти договір реструктуризації заборгованості на зручний термін, звернувшись до Центрів абонентських послуг ТОВ «ЄРЦ КП» або до районних абонслужб за зручною адресою в розділі Контакти https://vodokanal.dp.ua/kontakti/

Шановні споживачі! КП «Дніпроводоканал» щиро дякує всім, хто попри складні часи, знаходить можливість вчасно сплачувати рахунки за спожиті послуги, а також тим, хто зміг погасити наявну заборгованість повністю, або уклав договір реструктуризації та виконує умови договору. 

Дякуємо за вашу підтримку та розуміння важливості своєчасної оплати!, - написано в повідомленні Дніпроводоканалу.

Нагадаємо, раніше ми писали

Зламався бойлер через відключення електроенергії. Як захистити свою техніку