Критичних ситуацій з підтопленнями у місті Дніпро зараз не існує, - заммера Лисенко

Ще з минулого тижня в Україні спостерігається підтоплення прибережних територій, які розташовані поруч з річкою Дніпро. Не виключенням стало й однойменне місто Дніпро. Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко на зустрічі з місцевими ЗМІ відзначив, що підняття рівня води у річці має природне походження та озвучив причини, які привели до цього. Також він прокоментував чутки, які ширяться у суспільстві щодо перекриття гребель та штучного осушення ріки та відзначив, що критичних ситуацій з підтопленнями у місті Дніпро зараз не існує - повідомляє "Дніпровська панорама".

Михаил заммэра

Заммера Лисенко відзначив, що у першу чергу великі дощі на заході України а також різке підвищення температури на території Беларусі призвело до танення снігу, тому рівень води у річці Дніпро піднявся більше, ніж на 1 метр. Також Михайло Лисенко прокоментував чутки щодо штучного походження такого підняття рівня води у річці.

"Усі чутки про те, що хтось перекрив греблі, щоб навмисно осушити русло Дніпра, щоб танки пішли у наступ по дну ріки - це все єресь. Я вам хочу наголосити та привести приклад. В аналогічний період рік томуу пропускна спроможність однієї з українських гребель була 2,5 тис. куб м у секунду, а зараз приблизно 6 тис. куб м у секунду. Усі шандорні загородження відкриті на максимально допустимий рівень. Я вважаю, що найближчим часом буде звернення керівництва країни про всі можливі наслідки ситуації, яка склалася", – сказав заммера Дніпра

Також Михайло Лисенко розповів про те, що зараз міська влада працює спільно зі співробітниками Укргідроенерго, ГСЧС. Критичних ситуацій з підтопленнями у місті Дніпро зараз не існує - в основному це приватні домоволодіння, які виходять до річки Дніпро. Також не існує критичних ситуацій із знеструмленнями у місті.

На зараз офіційних звернень від мешканців міста, які постраждали від повені щодо компенсації, не надходило.

Заммера сказав про те, що зараз не має сенсу відкачувати воду, поки не спаде рівень води у річці. Він також висловив особисту думку, що ситуація покращиться приблизно через 10 діб.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що стало відомо, що підтопило на Набережній у Дніпрі.