Курка в арахісовому соусі за рецептом Євгена Клопотенка: екзотика на вашій кухні
Курятина – продукт універсальний, з якого можна приготувати безліч страв. Але іноді хочеться чогось особливого, з цікавим смаком та ароматом. Саме для таких випадків Євген Клопотенко пропонує свій оригінальний рецепт – курку в арахісовому соусі. Ця страва поєднує ніжність курячого м'яса з пікантністю арахісової пасти, створюючи неповторний смаковий букет. Про це повідомляє Дніпровська порадниця
Інгредієнти для приготування:
куряче стегно — 600-800 г;
очищений арахіс — 100 г;
води — 100-120 мл;
корінь імбиру — 2 см;
квасоля стручкова — 400 г;
сік одного лимона;
соняшникова олія — 2 столові ложки;
вершкове масло — 30 г;
сіль та перець — до смаку.
Процес приготування:
Для арахісової пасти у чашу блендера засипати очищений арахіс і перебити до стану крихти.
Долити води та знову перебити блендером.
Курячі стегна натерти сіллю з перцем. Додайте корінь імбиру натертий на дрібній тертці. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
Підсмажити курячі стегна на соняшникової олії до рум'яної скоринки по кілька хвилин з двох боків.
Залити стегна арахісовою пастою і запікати в духовці при температурі 180°C протягом 20 хвилин.