"Лежачі поліцейські" підуть у минуле: у Дніпрі з'являться "берлінські подушки"

Незабаром "лежачі поліцейські" можуть піти у минуле та зникнути з вулиць Дніпра. На заміну їм прийдуть "берлінські подушки" - сучаний засіб з гуми примусового зниження швидкості автомобіля на тихих вулицях. Перші чотири подушки встановлять на вулиці Скоробогатова у Дніпрі до кінця літа. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на сторінку Urban Dnipro у Facebook.

У Дніпрі на вулиці Скоробогатова (колишній вулиці Громова), яку майже закінчили ремонтувати, незабаром з‘являться перші в місті "берлінські подушки" (Berlin Kissen). Вони покликані замінити морально застарілі "лежачі поліцейські".

Головними перевагами таких "подушок" є те, що вони займають не всю ширину проїзної частини, тому велосипедисти можуть вільно їх об‘їжджати. А сама форма пристрою дозволяє авто повільно, але без підскоку, таку "подушку" проїхати.

"Вулицю Скоробогатова обрали тому, що під час ремонту замінили покриття проїзної частини, проте підняті переходи або шикани не передбачили. А швидкість на новому рівному асфальті потрібно обмежувати для безпеки містян.

Отже, перші чотири подушки встановлять до кінця літа. Можна буде наочно оцінити переваги сучаснішого інструменту безпеки руху. Та ще й на якісно оновленій вулиці!", - йдеться у повідомленні Urban Dnipro.

347553067_662148549276284_7883289000912721744_n

При цьому слід відзначити, що як повідомили "Дніпровській панорамі" у департаменті транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради, плани по встановленню "берлінських подушок" дійсно є, але на даний момент ще не оголошено тендер. Тому зараз немає ніякої точної інформації і строків з приводу встановлення цих засобів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі станція метро "Покровська" може вмістити до 1000 людей під час тривоги.