Лікарняний онлайн: як скористатися послугою у Дніпрі

На період дії військового стану у Дніпрі та по всій Україні існує можливість тим, що відчуває нездужання, хто має симптоми ГРВІ, грипу чи Covid-19 відкрити лікарняний дистанційно, тобто без відвідування медичного закладу. Але такий варіант підійде лише тим, хто має декларацію з сімейним лікарем і хто знає номер телефону лікаря, повідомляє Дніпровська порадниця.

Що для цього потрібно

Для оформлення лікарняного потрібно зателефонувати до свого сімейного лікаря або списатися з ним у месенджері, описати симптоми та відповісти на запитання. Після такої діагностики лікар може відкрити пацієнтові лікарняний період 5 календарних днів.

У своєму рішенні лікар спирається на отримані від пацієнта відповіді про його стан, скарги та відомості його медичної книжки.

Як проходитиме лікування

Також дистанційно лікар може виписати хворому на електронний рецепт, з яким той піде в аптеку і купить необхідні для лікування препарати. Рецепт «дійсний» у будь-якій аптеці міста.

Коли потрібно йти до медустанови

Якщо через 5 днів пацієнтові не стало легше – він має таки прийти до сімейного лікаря для особистого огляду. Якщо ж минуло 5 днів і хворий почувається набагато краще, він не має ні температури, ні симптомів недуги – його також дистанційно випишуть і відправлять на роботу.

Норма дистанційного відкриття лікарняних листків діятиме до закінчення військового стану та ще три місяці після його скасування.

Також раніше ми писали Як отримати рецепт за програмою «Доступні ліки», якщо постійний лікар захворів