Літня запіканка з кабачків та м'ясного фаршу. Готувати швидко, смакує всій сім'ї

Літньої пори хочеться легких страв. Ця запіканка досить ситна, а кабачки дають їй ту легкість, що бажаєте, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Сторінку.

Інгредієнти:

  • кабачки 2-3 шт.
  • м'ясний фарш (може бути яловичий, змішаний або курячий, як ви любите) 500 гр.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник 2-3 зубчики
  • помідори чері 150 гр. (за бажанням)
  • сир твердий 150-200 гр.
  • олія 2 ст. ложки
  • сіль, перець, орегано або італійські трави за смаком та бажанням

Приготування:

Слід дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії до прозорості, додати нарізану або пропущену через прес часник і фарш. Потім додати спеції (італійські чи прованські трави, сушені базиліки, часник, орегано), посолити, поперчити. Обсмажити майже до готовності.

Далі беремо кабачки, нарізаємо тонкими скибочками вздовж. Найкраще підходять молоді кабачки з тонкою шкіркою або цукіні. Якщо вони не надто молоді, то шкірку краще почистити. Якщо хочете скуштувати м'які кабачки, їх можна спочатку трохи обсмажити на сковороді. Якщо ні – кладіть сирими.

Тепер приступаємо до формування лазаньї. На дно змащеної олією форми викладаємо шар кабачків. Можна трохи підсолити. Викладаємо половину фаршу. Далі знову робимо шар кабачків. На них – друга половина фаршу. Завершити шаром потрібно кабачків, рясно посипавши натертим сиром.

Запікаємо в розігрітій духовці за температури 180°.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали: Відмінна закрутка на зиму: паста з болгарського перцю нікого не залишить байдужим