Майже мільйон боргу за тепло: як мешканцям Дніпра уникнути відключення

Майже мільйон гривень заборгували за тепло мешканці будинку № 2 по вул. Радистів. Кабмін дозволив відключати злісних неплатників, тому КП «Теплоенерго» має право припинення послуг своїм боржникам, повідомляє Дніпровська порадниця.

У цьому будинку 186 квартир заборгували підприємству майже 959 тисяч грн. Ми проінформували оголошенням на під'їздах. У боржників є місяць, щоб звернутись до КП і укласти договір про реструктуризацію. Якщо цього не буде, підприємство буде вимушене припинити надання тепла. Ба більше, звернеться за захистом своїх прав до суду. А це — потягне за собою фінансові наслідки: нарахування штрафів, пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних на прострочену заборгованість, — уточнює помічниця директора КП «Теплоенерго» ДМР Анастасія Сухіна.

відключення опалення Дніпро

Представники ОСББ постійно проводять інформаційну роботу із мешканцями будинку.

Ми інформуємо про борги на зібраннях. По декількох під’їздах у нас вже 300 тисяч гривень боргу. Тобто мешканці не сплачують роками. Ми контактуємо із КП «Теплоенерго» й надалі наголошуватимемо на сплаті за тепло, — розповів виконавчий директор ОСББ «Радист-2» Олег Брославець. 

Щомісячна сплата за тепло — це надання якісних послуг КП.

відключення опалення Дніпро

Ми втрачаємо кошти за енергоносії, на аварійні роботи. У міжопалювальний сезон - на капремонти та реконструкцію устаткування. А із загальним боргом у 1 млрд 600 млн грн — це стане неможливим, — уточнила Анастасія Сухіна. 

Містян просять укладати договори про реструктуризацію боргу перед КП. 

Ще у КП «Теплоенерго» нагадують, що платіжна дисципліна споживачів є одним із важливих елементів забезпечення стабільної роботи підприємства у мирний час, та вкрай важлива у воєнний.

Також раніше ми писали Як купити пенсію в Україні: скільки платити за місяць стажу