Маленька Швейцарія серед лісу. На Дніпропетровщині розкинулось озерце, яке вразить кожного (фото)

На Дніпропетровщині у селі Новостепанівка знаходиться загадкове озеро, яке дивує своєю красою, повідомляє Дніпровська Панорама.

Озеро розташувалося серед зеленого лісу. На водоймищі ростуть гарні водяні лілії. Ці квітки незвично бачити у дикій природі нашої області.

Новостепанівка

Місцеві називають це місце Новостепанівська Швейцарія. І це не дивно, бо тут таке все зелене, як у цій країні. Стародавні дуби, клени, верби оточують озеро з різних боків.

Тут знаходиться стародавня криниця з блакитною водою. Це як маленьке брязкальце біля великого озера. Воно немов дає життя навколишнім рослинам.

Новостепанівка 4

Мешканці Новостепанівки переймаються за збереження цього місця. Хочуть, аби воно залишилось таким гарним, як було раніше, для наступних поколінь. Відомий блогер Ігор Лисенко на своїй сторінці у Фейсбуці пише:

Лісове озеро ще цілком можливо врятувати. Достатньо заборонити власнику випасати поруч своїх корів. Почистити та відновити стародавню криницю. Дубові дошки в підводній частині ще цілі, достатньо зробити тільки верхню частину. Прибрати небагато сміття по руслу струмка і по берегам. Витягти з води впавше дерево та деякі коряги.
І все! Залишиться тільки підтримувати чистоту.

Новостепанівка 2

Навіть попри деякі недоліки це місце все одно варте уваги. Воно чудово підійде для духовного відпочинку.

Нагадаємо, раніше ми писали, що справжня Швейцарія на Дніпропетровщині. Неймовірне зелене урочище Водяне вражає загадковістю (фото)