Маленькі Гаваї поряд з Дніпром: історія Блакитних озер

Поряд з Дніпром у Петриківському районі знаходиться по-справжньому райський куточок – Єлизаветівський котлован. Громадськості він знайомий під іншою назвою, а саме Блакитні озера. Це місце може бути ідеальним вибором для виїзду в вихідний день, котрими ще можна насолодитися у вересні, пише “Дніпровська панорама”

Блакитні озера з’явилися відносно нещодавно – ще на початку 1970-х років під час будівництва Лівобережжя Кам’янського. Задля будівництва з селища Єлизаветівка активно брали пісок, внаслідок чого на місці швидко утворився котлован. Згодом його наповнили підземні води, варто відзначити, що вода в озері дуже чиста, тому нічго не завадить побачити дно. Глибина Блакитного озера сягає 20 метрів, а загальна площа близько 200 тисяч кв.

Вода там досить прохолодна і практично відразу від берега починається глибина, тому варто бути обережним і стежити за дітьми. Навколо озера простягся сосновий ліс.

Як дістатися

Від Дніпра Блакитні озера знаходяться менше ніж за 50 кілометрів, тому дорога до місця відпочинку не така вже й довга. Найкращим варіантом буде поїхати на своєму автомобілі, але для тих, хто не володіє особистим транспортом і не проти пройтися, є більш доступні варіанти. Це автобус від автовокзалу, який доїжджає до села Єлизаветівка. На дорогу піде близько 40 хвилин.

Потім доведеться пройтися пішки до самого озера. Тому краще ретельно підготуватися і завантажити карту, щоб вам було легше орієнтуватися. Не соромтеся питати дорогу в місцевих.


Чим можна себе розважити 

На території Блакитних озер ще можна зайнятися плаванням поки води ще залишається теплою. Крім цього, поки холоди не прийшли до Дніпропетровщини, можна насолодитися сонячними ваннами, а також зробити чимало гарних фото для своїх соцмереж. Також тут є платні атракціони та обладнані пляжі для поціновувачів комфорту. Працюють невеликі кав'ярні, а також бази відпочинку та вейк-парк “Блакитне озеро”.

Нагадаємо, раніше ми писали про озеро Солоний лиман.