Маленькі Гаваї поряд з Дніпром: історія Блакитних озер

Поряд з Дніпром у Петриківському районі знаходиться по-справжньому райський куточок – Єлизаветівський котлован. Громадськості він знайомий під іншою назвою, а саме Блакитні озера. Це місце може бути ідеальним вибором для виїзду в вихідний день, котрими ще можна насолодитися у вересні, пише “Дніпровська панорама”

Блакитні озера з’явилися відносно нещодавно – ще на початку 1970-х років під час будівництва Лівобережжя Кам’янського. Задля будівництва з селища Єлизаветівка активно брали пісок, внаслідок чого на місці швидко утворився котлован. Згодом його наповнили підземні води, варто відзначити, що вода в озері дуже чиста, тому нічго не завадить побачити дно. Глибина Блакитного озера сягає 20 метрів, а загальна площа близько 200 тисяч кв.

Вода там досить прохолодна і практично відразу від берега починається глибина, тому варто бути обережним і стежити за дітьми. Навколо озера простягся сосновий ліс.

відпочинок дніпропетровська область

Як дістатися

Від Дніпра Блакитні озера знаходяться менше ніж за 50 кілометрів, тому дорога до місця відпочинку не така вже й довга. Найкращим варіантом буде поїхати на своєму автомобілі, але для тих, хто не володіє особистим транспортом і не проти пройтися, є більш доступні варіанти. Це автобус від автовокзалу, який доїжджає до села Єлизаветівка. На дорогу піде близько 40 хвилин.

відпочинок дніпро озера

Потім доведеться пройтися пішки до самого озера. Тому краще ретельно підготуватися і завантажити карту, щоб вам було легше орієнтуватися. Не соромтеся питати дорогу в місцевих.

блакитні озера
Чим можна себе розважити 

На території Блакитних озер ще можна зайнятися плаванням поки води ще залишається теплою. Крім цього, поки холоди не прийшли до Дніпропетровщини, можна насолодитися сонячними ваннами, а також зробити чимало гарних фото для своїх соцмереж. Також тут є платні атракціони та обладнані пляжі для поціновувачів комфорту. Працюють невеликі кав'ярні, а також бази відпочинку та вейк-парк “Блакитне озеро”.

курорт дніпро озера

Нагадаємо, раніше ми писали про озеро Солоний лиман.