Мариновані огірки «по-дитячому». Без використання оцту

Оцет, що використовується в маринадах, не всім подобається, та й для здоров'я це не дуже добре. За цим рецептом огірочки виходять дуже смачні, хрусткі. Вони без оцту і тому їх можна давати дітям, повідомляє Дніпровська панорама.

Продукти:

з розрахунку на 3 літрові банки

1. Сіль - 2 ст. ложки

2. Цукор - 5 ст. ложок

3. Лимонна кислота – 1,5 ч. ложки

4. Огірки

5. Листя смородини, парасольки кропу, лавровий лист, чорний пер горошком, листя хрону


6. Часник

огурцы

Приготування:

1. Дно кожної банки вистилаємо листом хрону, листям смородини (2 штуки), парасолькою кропу, додаємо 2 зубчики часнику, чорний перець (2-3 горошини), лавровий лист.

2. Компактно та щільно закладаємо в банки огірки та заливаємо окропом. Залишаємо на 10 хв, після чого воду зливаємо. Повторно наливаємо окріп у банки і знову вичікуємо 10-15 хв.

3. Далі зливаємо воду в каструлю та використовуємо її для приготування маринаду. Розчиняємо у воді інгредієнти: сіль, цукор, лимонну кислоту. Коли маринад дійде до кипіння знову заливаємо їм огірочки.

4. Закочуємо в попередньо стерилізовані банки і загортаємо їх для збереження тепла та повільного охолодження.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як смачно приготувати капусту? Приголомшливий гарнір до м'ясних страв