Мариновані помідори з морквяним бадиллям. Покроковий рецепт від мами Клопотенка

Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів, як законсервувати помідори на зиму в 3-літровій банці. Про це далі розповість Дніпровська порадниця

Родичі кажуть, що в моєї мами найсмачніші помідори. Інгредієнтів мінімум, а скільки ж потім гастрономічної насолоди та компліментів! Зараз от погралися трішки з маринадами, а потім увесь холодний сезон кайфуєте. А ще мариновані помідори можна готувати буквально з будь-якими вподобаними вами добавками. Приміром, дуже смачними виходять консервовані помідори з кетчупом, а моя мама любить – з морквяним бадиллям, - розповів Євген Клопотенко.

Інгредієнти
 
2 кг середніх помідорів
4 листки морквяного бадилля
1 л води
4 ст.л. цукру
1 ст.л. солі
70 мл оцту
 
Мариновані помідори з морквяним бадиллям: покроковий рецепт
 
 Крок 1
Простерилізуйте одну трилітрову банку та викладіть на дно морквяне бадилля. Вимийте та висушіть помідори та щільно заповните ними банку.
 
 
 Крок 2
Залийте помідори окропом, коли вода охолоне, злийте її та залийте окропом знову.
 
 
 Крок 3
Поки помідори настоюються в окропі, приготуйте маринад. Закип'ятіть у каструлі 1 л води, розчиніть у ній 4 ст.л. цукру та 1 ст.л. солі. Влийте у маринад 70 мл оцту та ретельно перемішайте.
 
 
 Крок 4
Вдруге зливши з помідорів воду, залийте їх маринадом і закрутіть простерилізованими кришками. Переверніть і лишіть в такому стані десь на добу. Зберігайте в прохолодному місці.
 
Готувати – це просто!

Нагадаємо, раніше ми писали

Швидка та смачна вечеря: кабачки в сметані – улюблене блюдо всієї родини