У Дніпрі, з якого почалися основні програми підтримки Маріуполя, презентували масштабний проєкт відновлення міста

У Дніпрі  у середу, 23 серпня, презентували ініціативу Mariupol Reborn. Це покрокова стратегія, що зібрала головні пріоритети для міста після його деокупації. А саме - роботу, за яку треба взятися у перші 18 місяців. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

проєкт відновлення Маріуполя

Важливо сьогодні розуміти і відчувати в цей складний час, що ти не сам. Зараз цей проєкт - це філософія про те, щоб відродити місто з людьми і для людей. Відродити економіку для людей. Школи - для дітей. Лікувальні заклади - для всіх, хто цього потребує. І цей план сьогодні як відкрита книга. Щоб дати можливості й знання, - сказав мер Маріуполя Вадим Бойченко. 

Платформа враховує, зокрема, безпекові механізми для мешканців, початкове відновлення комунального господарства та транспортної інфраструктури, а також економіки, медицини та культури. Загалом це 12 напрямів відбудови, для яких підготовлено понад півтори сотні проєктів. До їхньої реалізації планують залучати вітчизняних і міжнародних донорів та інвесторів.

Наше місто «перебуває» в 16 територіальних громадах України. Але живе в тих людях, які отримують підтримку та допомогу, - констатує Бойченко. 

Зі свого боку, міський голова Дніпра Борис Філатов наголосив, що місто і надалі залишатиметься добрим другом для Маріуполя, адже саме єдність та готовність підтримувати робить країну сильнішою. На цьому наголошують також в Асоціації міст України.

Для нас це також дуже важливо. Коли почалась повномасштабна агресія, Дніпро першим надав допомогу Маріуполю. Тут запрацювали перші центри «Я - Маріуполь». І саме з Дніпра стартувала програма облаштування гуртожитків для маріупольців. Тож далі територіальна громада надаватиме підтримку Маріуполю. Разом, пліч-о-пліч, ми будемо йти далі - до нашої Української Перемоги, - зазначив Філатов.

Також під час заходу представники Мелітополя, Бучі, Сєвєродонецька, Енергодара, Нової Каховки, Гірська підписали Декларацію солідарності між громадами, постраждалими від вторгнення.

проєкт відновлення Маріуполяпроєкт відновлення Маріуполяпроєкт відновлення Маріуполяпроєкт відновлення Маріуполя

Нагадаємо, раніше ми писали, що молодь Дніпра зібрала понад 248 тис. грн для допомоги військовим у рамках проєкту «Постріл помсти».