Помічник машиніста тепловозу з Павлограду передавав ворогу дані про переміщення військової техніки. Що відомо

На Дніпропетровщині помічник машиніста тепловозу Укрзалізниці передавав ворогу інформацію про об’єкти критичної інфраструктури та переміщення військової техніки. Зловмисник був затриманий у червні 2023-го. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від Прокуратури Дніпропетровської області.
 
Обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника регіональної філії «Придніпровська залізниця» за фактами державної зради та незаконного придбання, носіння, зберігання бойових припасів (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у січні 2023 року мешканця м. Павлограда завербували до агентурної мережі представники розвідувального центру гу генштабу зс рф.

Обіймаючи посаду помічника машиніста тепловоза, обвинувачений був обізнаний щодо розташування залізничних сполучень та маршрутів переміщення вантажів військового і стратегічного значення по території області.

Він «зливав» інформацію щодо кількості, типу, напрямки руху, місць розвантаження військової техніки, координати залізничних мостів та тягових підстанцій.

Також агент повідомляв кураторам результати ракетних обстрілів по об’єктам критичної інфраструктури, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зібрані розвіддані помічник машиніста тепловозу передавав ворогу через месенджери Viber та Telegram у вигляді відеозаписів, скріншотів Google maps та текстових повідомлень.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині стався тяжкий випадок ботулізму