Масляне роздолля: топ-5 рецептів млинців, від яких потечуть слинки

На Масляну стіл ломиться від страв, але головною стравою трапези по праву вважається млинець - рум'яний, ароматний, із запалу з жару. Секретів приготування найсмачніших млинців безліч, а начинки для них – на будь-який смак: від солодких до ситних.

У цій статті Дніпровська порадниця зібрала для вас 5 незвичайних рецептів млинців, які можна приготувати на Масляну.

Млинці на вершках по-американськи

Інгредієнти:

3 яйця;

500 мл вершків 10-відсоткових;

300 г борошна;

6 ст. л. цукру;

сіль, ванілін та кориця – на кінчику ножа;

0,5 ч. л. соди;

сироп кленовий – до смаку.

Приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків, білки збиваємо із сіллю. Жовтки змішуємо з цукром, ваніліном, корицею, туди ж – соду, порціями додаємо вершки та борошно, розмішуємо віночком. Додаємо в масу збиті білки.
  2. Нагріємо сковорідку та ополоником наливаємо тісто. Його не потрібно розподіляти по всій поверхні, млинці вийдуть 10-12 см у діаметрі. Олія не використовується, тому що в тісті достатньо жиру для смаження.
  3. Подавати з кленовим сиропом.

Млинці у пляшці

Інгредієнти:

600 мл молока;

3 ст. л. рослинного масла;

2 яйця;

3 ст. л. цукру;

0,5 ч. л. солі;

10 ст. л. борошна з гіркою.

Приготування:

  1. Беремо 1,5-літрову пляшку від мінералки, вставляємо лійку і засипаємо борошно, цукор, сіль, заливаємо яйця, олію, молоко і закручуємо кришкою. Її просто потрібно добре потрясти. У пляшці дуже зручно розмішувати тісто!
  2. Сковороду поставити на вогонь, розжарити і додати кілька крапель рослинної олії.
  3. Наливаємо тісто на сковороду прямо з пляшки та печемо млинці! Це дуже зручно. До того ж, скрізь чисто, жодних крапель, що стікають із ополоника!

Млинці на воді

Інгредієнти:

600 мл води;

300 г борошна;

3 яйця;

по 0,5 год. л. солі, соди та лимонної кислоти;

2 ст. л. цукру;

1 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

  1. У миску розбити яйця, збити міксером, додати|добавляти| 500 мл води, перемішати.
  2. Змішати у чашці 100 мл води з лимонною кислотою. Окремо у мисці змішати борошно, сіль, соду.
  3. Додати борошняну суміш у рідкі інгредієнти. Замісити тісто без грудочок міксером. Тісто має наполягати близько 20 хвилин. Потім додати воду із розчиненою лимонною кислотою, змішати міксером.
  4. Сковороду змастити за необхідності рослинною олією. Випікати млинці з обох боків, готові змастити вершковим маслом|мастилом|. Такі млинці підходять як для солодких, так і несолодких начинок.

Заварні млинці

Інгредієнти:

500 мл молока;

4 яйця;

2 ст. л. соняшникової олії;

220-250 г борошна;

1 ч. л. соди;

0,5 ч. л. винного оцту;

250 мл окропу;

10 г ванільного цукру;

дрібка солі;

2 ст. л цукру.

Приготування:

  1. У миску кладемо цукор, ванільний цукор, сіль та яйця, збиваємо віночком.
  2. Додаємо олію, 250 мл молока і перемішуємо.
  3. Всипаємо борошно і розмішуємо до консистенції густої сметани. Додаємо решту молока і перемішуємо.
  4. Соду окремо гасимо оцтом і одразу вливаємо в тісто, перемішуємо.
  5. Вливаємо відразу за содою крутий окріп і добре перемішуємо.
  6. Тепер смажимо млинці на добре розпеченій сковороді з двох боків.

Сирні млинці

Інгредієнти:

1,5 ст. молока;

2 яйця;

1 ст. борошна;

150 г сиру;

по 1 ч. л. солі, цукру та розпушувача;

2 ст. л. рослинного масла;

кріп - за смаком.

Приготування:

  1. Змішати тепле молоко з цукром, сіллю та яйцями. Додати просіяне борошно з розпушувачем.
  2. Сир натерти на дрібній тертці, додати|добавляти| в рідку масу. Потім додати дрібно порубану зелень та олію. Добре розмішати віночком.
  3. Випікати на змащеній маслом і розпеченій сковороді з двох сторін. Готовий млинець змастити вершковим маслом.

Також раніше ми писали Бісквітний рулет на 8 березня: весняний десерт для коханих