Має знати кожен водій у Дніпрі та області. З травня скасовується важливе правило

В Україні з 1 травня 2023 року скасовують важливе правило для водіїв. Мова йде про необхідність увімкнення денних ходових вогнів та інших освітлювальних приладів під час їзди поза населеними пунктами. Таке правило діяло з 1 жовтня минулого року згідно з ПДР. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Згідно з пунктом 9.8 Правил дорожного руху з 1 травня буде скасоване обов’язкове включення в Україні водіями денних ходових вогнів, або в разі їх відсутності - ближнього світла фар в денний час доби під час їзди поза населеними пунктами.

Вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар поза населеними пунктами незалежно від часу доби треба лише з 1 жовтня до 1 травня кожного року згідно ПДР. Це правило пов’язане з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості, особливо в осінньо-зимовий період. За таке порушення для водіїв, які не вмикають ближнє світло фар з 1 жовтня по 1 травня - передбачено попередження, а не штраф. З 1 травня не ввімкнене ближнє світло або ходові вогні у світлий час доби вже не буде порушенням ПДР.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, кого у Дніпрі можуть штрафувати на 40 тисяч за їзду на авто з механікою.