Мешканець Дніпропетровщини захоплювався представниками "ЛНР/ДНР" та ПВК "Вагнер": скільки він проведе за ґратами

Мешканець Дніпропетровської області через соцмережі поширював відеоматеріали з глорифікацією представників так званих "ЛНР/ДНР" та терористичної організації ПВК "Вагнер". В опублікованих відеозаписах містилися виправдовування дій цих злочинців та визнання тимчасової окупації частини території України. Суд виніс вирок громадянину через поширення цих записів. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

У суді було доведено, що засуджений мешканець Новомосковського району, використовуючи власний обліковий запис у соціальній мережі Facebook, поширював матеріали з російських інформаційних ресурсів з підтримкою дій "ЛНР/ДНР" та ПВК "Вагнер".

Протиправну діяльність засудженого правоохоронці припинили у травні цього року. Але навіть під час проведення правоохоронцями слідчих дій, чоловік висловлювався стосовно збройної агресії РФ як внутрішнього громадянського конфлікту.

Злочинець у суді

Cуд визнав винним місцевого мешканця у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, 2, 3 ст. 436-2 КК України). Хоча під час судового розгляду чоловік визнав свою вину у повному обсязі, прихильника "руського миру" в підсумку було засуджено до 5 років ув’язнення. Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, ще не набрав законної сили.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Дніпропетровщині вночі підірвали банкомат.