Місце сили Дніпра: загадковий острів Кодачек, де можна відновити внутрішню гармонію

Кодацький острів, Кодачок, Кодачек, Козачківський, Козацький, Пороховий, Індри, Айдарівський — острів у правого берегу Дніпра, навпроти села Старі Кодаки. Острів, є одним із найвідоміших місць сили в Україні. Цей невеликий скелястий острів, ніколи не затоплюваний весняною повінню, здавна славиться своєю унікальною атмосферою та природною красою, пише Дніпровська панорама.

острів Кодачек

Тут переплелись часи й епохи

Історія острова Кодачек сягає глибокої давнини. За переказами, на цьому місці колись знаходився стародавній город, який був знищений монголо-татарами. Пізніше острів використовувався як сторожовий пост, а також як місце для зберігання пороху та боєприпасів.

Острів Кодачек має особливу енергетику, яка притягує до себе людей з різних куточків України та світу. Тут можна відчути силу природи та відновити внутрішню гармонію.

Багато людей вірять, що острів Кодачек має цілющі властивості. Тут можна знайти джерело з цілющою водою, а також кілька печер, які, за переказами, мають магічні властивості.

Острів Кодачек є улюбленим місцем для прогулянок та відпочинку. Тут можна насолодитися мальовничими краєвидами, послухати спів птахів та відчути силу природи.

острів

Український кристалічний щит

При вивченні кам’янистого покрову острова Кодачок з’ясувалося, що деяке каміння має вік більше 3,5 мільярдів років. Дана територія земної кори з’явилася однією з перших на нашій Планеті. Адже Земля в той період була покрита магмою і тільки на окремих частинах поступово починався процес охолодження і затвердіння.  Вважається, що першим утворився саме український кристалічний щит.

Також на острові були знайдені  сліди древніх атлантів, скелети людей-гігантів, зріст яких досягав трьох метрів. В 19 столітті археологу Яворницькому Д.І.  навіть вдалося знайти кілька таких поховань. Але ця знахідка дуже злякала царську владу, яка доклала величезних зусиль, щоб приховати цей неймовірний факт. Згодом суспільству повідомили, що останки не вдалося вивчити, оскільки  вони розсипалися під час розкопок.

острів

Пов'язаний із світовою системою капищ та святилищ

Кожен другий камінь тут покритий піктограмами, давньою символікою та написами.

Саме цей острів згадується у «Махабхараті» (як острів Індира) чи в працях Геродота (місце, де Геракл зустрічається зі змієподібною Богинею та зароджується перше поселення скіфів).

За нашими переказами, тут було поле батька Ора, якому Боги дали зерно для людей, і тут наші предки вперше почали обробляти землю і вирощувати пшеницю. Слід зазначити дуже дивний факт, територія в цьому місці ніколи не заростає.

Якщо ж говорити про містичну історію Кодака – то саме тут був центр культу Дажбога, Бога Сонця. Люди помітили, що між островом та сушею постійно з’являються веселки, що ніби місток їх поєднує. І вбачали в цьому знак вищих сил.

При нанесенні  і  з’єднанні на карті Євразії координат відомих капищ, виходить восьмикутна зірка,  в центрі якої буде український острів. Фактично – це світова система, яка складається з 24 ключових капищ та 36 святилищ між ними.

ложе

Заликали душі майбутніх дітей

До себе не може не привернути увагу Ложе царів –  великий, плаский камінь з поглибленням всередині. Саме сюди приїжджали скіфські та арійські царі для проведення церемонії зачаття дітей. Вони вірили, що духи наших предків не зникають після смерті і за бажанням – можуть втілюватися у нащадках. Саме тому правителі приїжджали сюди в дні Рівнодення і Сонцестояння, щоб звершити не лише фізіологічний, але й духовний акт, під час якого закликали ту душу і ті здібності, які хотіли втілити у своїй дитині.

За легендами тут проходили навчання та посвята характерників, які могли проводитися лише в особливих, сакральних місцях. На острові навіть збереглася кам’яна ніша, де вони лежали, маючи відчути вібрації землі, набратися сили та прийняти знання від Богів.

острів

Як дістатися до острова Кодачек

Найпростіше дістатися до острова Кодачек на теплоході. Теплоходи відходять від пристані "Центральна" у Дніпрі. Прогулянка на теплоході триває близько 30 хвилин.

Також можна дістатися до острова Кодачек на велосипеді або пішки. Від села Старі Кодаки до острова веде пішохідна стежка, яка проходить через ліс.

Чим зайнятися на острові Кодачек

На острові Кодачек можна:

  • Прогулятися по мальовничим стежках;
  • Напитися цілющої води з джерела;
  • Відвідати печери;
  • Відпочити на березі Дніпра.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпрових Хвиль, Кафедральна та Моршинська: у Дніпрі дерусифікували ще 73 топоніми