Яку історію розповість озеро з особливою енергетикою на Дніпропетровщині (фото)

Місць для відпочинку у Дніпрі біля води безліч. Проте недалеко від міста розташувався населений пункт Старі Кодаки, де знаходиться мальовниче блакитне озеро, повідомляє Дніпровська панорама.

У цьому селищі неймовірна природа, яка створює неповторні пейзажі. Цю композицію доповнює кар'єр, який має дуже чисту воду.

Старі Кодаки 1

Раніше тут у 1940 роках проводився видобуток граніту. Згодом місце почало підтоплювати і через декілька років з'явилося озеро глибиною понад  40 метрів. Однак дайвери стверджують, що насправді озеро у 2 рази глибше. Говорять, що на дні знаходяться тріщини, які підживлюють водойму підземними водами. Можливо, саме в цих тріщинах ховаються істоти з різноманітних легенд.

Старі кодаки 2

Це озеро ідеально підійде для тих, хто полюбляє піші походи, займається скелелазінням або засмагати на сонечку. Влітку прохолодна кришталево чиста вода привертає увагу всіх відпочивальників. Особливо зараз, коли треба тимчасово шукати альтернативи морю. Дайверам особливо сподобається це місце, тут є на що подивитись.

Коли стаєш на вершину кар'єра, то вид з цього місця захоплює дух. Відкривається чарівна картина прозорої води та рельєфних гір. Енергетика тут по-своєму особлива, не схожа на інші.

Тому треба скоріше збиратися на відпочинок до цього озера. Особливо коли воно так близько.

Примітка

Селище Старі Кодаки мають дуже давню та цікаву історію. Тому тут можна приїхати не лише, щоб відпочити, а й походити місцями наших предків козацької доби.

А 15-16 століттях тут була фортеця і часто відбувалися битви за захоплення територій. Тут була побудована земляна чотирьох бастіонна фортеця, оточена глибоким і широким ровом. Тут виявлено безліч потайних ходів, що ведуть до берега річки Дніпро, які, в разі необхідності, давали можливість швидко покинути фортецю. Їх розслідують і досі.

З 1656 року в Кодаках була заснована козацька слобода "Старі Кодаки". Тут же з'явилися перші козаки-лоцмани, які допомагали кораблям долати пороги Дніпра.

Старі кодаки 3

У 1711 році фортеця в Старих Кодаках припинила своє існування і її було зруйновано вщент. Тут залишилися одні руїни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що цікаве моторошне місце на Дніпропетровщині. Відвідаємо разом Козиреву балку, яка має велику історію.