Міська влада Дніпра всіляко допомагає постраждалим від ракетного удару: ситуація на вечір 19 січня

Дніпровська міська влада продовжує всіляко допомагати постраждалим від ракетного удару, який нанесли російські терористи 14 січня по багатоповерховому будинку на ж/м Перемога. На жаль, 19 січня стало відомо, що кількість загиблих від ворожого удару зросла. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на пресслужбу Дніпровської міськради.

Кількість загиблих від ракетного удару, який 14 січня зруйнував житловий будинок на ж/м Перемога, зросла. На теперішній час російська ракета забрала життя 46 дніпрян.

11 тіл загиблих ще неопізнані. Також 11 людей вважаються безвісти зниклими. Наразі поліція проводить ДНК-експертизу тіл загиблих. Тож всі деталі – у поліції.

Внаслідок ракетного удару поранено 80 людей. У міських лікарнях зараз перебуває 24 постраждалих. З них троє у важкому стані. Серед них 9-річна дівчинка.

За попереднім підрахунком знесенню підлягають 97 квартир (1 секція будинку). Інші цифри щодо знесення чи залишення квартир - після інструментального огляду будинку спеціалістами.

Наразі міська влада всіляко допомагає постраждалим від російського терору.

Для цього за дорученням міського голови Бориса Філатова безпосередньо біля зруйнованого будинку в приміщенні НВК № 66 (просп. Героїв, 3 а) організовано Штаб прийому постраждалих від ракетного удару.

Там працівники департаменту соціальної політики міськради, спеціалісти адміністрації Соборного району, представники ЦНАПУ, співробітники РАЦС та міграційної служби приймають від постраждалих заяви на допомогу.

У Штабі мешканці зруйнованого будинку можуть отримати наступні послуги:

  • подати документи на отримання матеріальної допомоги для відшкодування збитків, завданих майну;
  • подати документи на отримання матеріальної допомоги на лікування постраждалим особам;
  • подати документи на отримання матеріальної допомоги сім’ям загиблих;
  • відновити втрачений або пошкоджений паспорт громадянина України;
  • отримати свідоцтво про смерть загиблого.

Штаб працює щоденно з 8 до 20 години. Телефони для консультацій – (068) 913-46-88, (095) 415-18-54 - департамент соціальної політики.

Також прийом заяв на отримання матеріальної допомоги та відновлення документів триває у Штабі допомоги, який знаходиться на площі Шевченка, 7 (будівля адміністрації Соборного району). Проконсультуватись, куди приносити документи та інші подробиці, можна за телефоном – (068) 557-34-19.

За завданням міського голови Бориса Філатова у 3 закладах освіти відкриті пункти для тимчасового прихистку мешканців зруйнованого будинку. Вони знаходяться за адресами:

  • НВК № 111, вул. Набережна Перемоги, 138;
  • НВК № 130, просп. Героїв, 38 Центр;
  • Центр «Штурм», вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9.

На базі закладу «Штурм» (вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9) працює гуманітарний центр. Туди можуть прийти всі, хто постраждав від ракетного удару, та отримати:

  • ковдри, подушки, постіль;
  • рушники та засоби гігієни;
  • верхній одяг та теплі речі (як для дорослих, так і для дітей);
  • продукти харчування (вода - питна та технічна, їжа довгого зберігання, їжа швидкого приготування);
  • гарячі напої (чай та кава), печиво, цукерки.

Крім того, поруч з місцем трагедії розгорнуто 16 наметів для обігріву та харчування постраждалих, видачі одягу та речей першої необхідності.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі під час ракетного удару загинула стоматологиня Анна Павловська.