Молода капуста за 111 гривень: у Дніпрі ціни на овочі шокують (фото)

На ринках та в супермаркетах Дніпра з'явилась молода капуста, але ціна на неї неприємно вражає покупців, повідомляє Дніпровська порадниця.

Скільки коштує сьогодні

За кілограм раннього овоча продавці просять 111 гривень. Це значно дорожче, ніж у минулому році.

ціни на капусту Дніпро

До речі, за день до цього у тому ж агазині вона коштувала 99 грн.

ціни на капусту Дніпро

Подорожчали й інші види капусти. Так, пекинська капуста коштує 35 гривень за кілограм (два тижні тому - 20-24 грн.), а звичайна білокачанна – майже 15 гривень.

Чому капуста дорожчає

Річ у тому, що на овоч зараз є великий попит. Представники оптових компаній сьогодні відзначають дефіцит капусти на ринку, що, поряд зі стабільно високою активністю покупців, стало головною причиною зростання цін в даному сегменті.

Ціни на капусту у Дніпрі

Внаслідок цього українські виробники пропонують білоголову капусту за цінами від 8 до 12 гривень за кілограм.

Ціни на капусту у Дніпрі

Важливо відзначити, що позитивну тенденцію в ціновій сфері українські виробники пов'язують, насамперед, із сезонним фактором. Крім того, кількість некондиційної капусти, яка раніше негативно впливала на ціни, помітно зменшилася, що також сприяє підвищенню цін на білоголову капусту.

Зауважимо, що, навіть після зростання цін, капуста в Україні в середньому коштує на 33% дешевше, ніж наприкінці лютого 2023 року.
Експерти прогнозують, що ціни на овочі й далі зростатимуть, адже війна в країні триває, а сезон ранніх овочів ще не в розпалі.

Також раніше ми писали Гречка дешевшає: українцям прогнозують приємні ціни