"Моя королівська" риба: перетворюємо мінтай на делікатес, простий рецепт

Як приготувати рибу, щоб вийшло коронне блюдо. Навіть дешева риба за цим методом буде вишуканою та неймовірно смачною. Простий рецепт розповість Дніпровська порадниця.

Хто сказав, що із недорогої риби не можна приготувати справжній шедевр? Сьогодні ми поділимося з вами простим, але неймовірно смачним рецептом, який перетворить звичайний мінтай на вишукану страву, гідну святкового столу.

Секрет цього рецепту криється у правильній маринації та запіканні риби під пергаментом. Саме такий спосіб приготування дозволяє зберегти всі соки та аромат риби, роблячи її соковитою та ніжною.

Інгредієнти:

Мінтай – 4 шт.
Цибуля – 3 шт.
Сіль, перець, часник, прованські трави, паприка
Рослинна олія


Приготування:

Підготовка риби: Ретельно промиваємо мінтай, видаляємо всі кісточки та чорну плівку. Розрізаємо рибу на порційні шматки.
Маринад: У глибокій мисці змішуємо сіль, перець, подрібнений часник, прованські трави та паприку. Обмазуємо цією сумішшю кожен шматочок риби з усіх боків. Потім поливаємо рибу олією і ретельно все перемішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо маринуватися щонайменше на 30 хвилин. Чим довше риба маринуватиметься, тим більш насиченим буде її смак.
Запікання: Форму для запікання змащуємо олією. На дно викладаємо цибулю, нарізану півкільцями. Зверху викладаємо замариновану рибу. Накриваємо форму пергаментом. Важливо: використовуємо саме пергамент, а не фольгу, тому що пергамент дозволяє рибі "дихати" і зберігає її соковитість.
Випікання у духовці: Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо форму з рибою в духовку та запікаємо близько 30-35 хвилин. За 5 хвилин до готовності видаляємо пергамент, щоб риба трохи підрум'янилася.

Поради:

Для цього рецепту найкраще підійде свіжий мінтай. Якщо ви використовуєте заморожену рибу, її необхідно розморозити природним шляхом.
Маринад: Ви можете експериментувати зі складом маринаду, додаючи свої улюблені спеції та трави. Наприклад, добре поєднується з рибою лимонний сік, соєвий соус чи гірчиця.
Гарнір: Подавати рибу можна з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом, овочами на грилі.
Приємного апету!