«Моя вулиця повністю освітлена»: 215 вулиць Дніпра стали світлішими завдяки КП «Міськсвітло»

У Дніпрі каналізаційні стічні води перед скидом у річки проходять ретельне очищення, аби не забруднювати міські водойми. Очисних станцій у місті три. Одна з них на лівобережжі. Вода тут проходить декілька етапів очищення — від механічного до біологічного з подальшим знезараженням. Тільки після проходження всіх цих етапів вода повертається у річку Самара. Аби перевірити роботу очисної станції, на підприємство з інспекцією завітав черговий по місту Юрій Гамазинський. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Контроль якості вхідної та очищеної води здійснює лабораторія, яка щодня бере проби за основними показниками. Станція працює цілодобово. Її роботу забезпечує черговий та ремонтний персонал. Станція забезпечена всім необхідним обладнанням і матеріалами для ремонту та обслуговування. Також є 3 генератори потужністю 388, 260 та 364 кВт. Тож у разі довготривалого відключення світла певний час зможе працювати автономно, – прокоментував Юрій Гамазинський, директор КП «Дніпроводоканал».

Наступна точка інспекційного об’їзду чергового – пункт незламності, який розташований в укритті КПНЗ «Палац творчості дітей та юнацтва» (просп. Слобожанський, 36). Про стан як пункту, так і укриття, черговому доповіла заступниця директора палацу Ірина Луканова.

«Наше укриття розраховано на 120 осіб, воно працює цілодобово. Є два виходи, санвузол, запаси їжі, води, wi-fi, кімната матері та дитини, а також куточок для перебування з тваринами. Безперебійну роботу сховища та пункту незламності забезпечує генератор, є подовжувач, аптечка, електрочайник, обігрівач та дитячий куточок», – зазначила Ірина Луканова, заступниця директора КПНЗ «Палац творчості дітей та юнацтва» ДМР.

свет1