На Дніпропетровщині міг бути свій острів Джеймса Бонда

На Дніпропетровщині міг бути свій острів Джеймса Бонда. Про острів-скелю у Кривому Розі та місце, де він колись був, повідомили на сторінці Марс у Кривому Розі I Картинна галерея OneГЗК, передає Дніпровська панорама.

Нагадаємо, що в Тайланді є один із найзнаменитіших на сьогодні островів — Тапу та Пінг Каном. Тихе, дике і зовсім безлюдне місце ховалося від іноземців і місцевих, поки його не відкрив один із продюсерів циклу про Джеймса Бонда. Виявивши цей куточок, він заявив колегам: «Я знаю, де ми знімемо найкращого Бонда в історії Бондіани!». У результаті тут 1974 року провели зйомки дев'ятого фільму франшизи — «Людини із золотим пістолетом».

Фільм, у якому Бонд переслідує небезпечного найманого вбивцю, озброєного пістолетом із золотими кулями, як і весь шпигунський цикл, здобув шалений успіх. Особливо глядачів захопила величезна скеля посеред бірюзового моря у районі острова Пінг Кан. До неї повалили туристи і місцеві жителі швидко налагодили бізнес: почали возити іноземців на човнах. А згодом екскурсії сюди стали пропонувати міжнародні компанії.

Як виявилося, камінь, який так запам'ятався глядачам, — це самостійний острів, Тапу. Але його назва рідко хтось запам'ятовує: неприступну скелю всі звуть «островом Джеймса Бонда».
З 1998 року влада заборонила човнам підпливати близько до острова, щоб захистити його від ерозії. Зараз визначна пам'ятка знаходиться під охороною Національного морського парку Пханг Нга.

У Дніпропетровській області міг бути подібний острів, не менш красивий та привабливий для фільмів:

За розповідями місцевих жителів у 1970-х роках у районі нинішніх шахт "Ювілейна" та імені Фрунзе на території провальної воронки, що утворилася шляхом обвалу земної поверхні над підземними гірськими виробками та частково затопленою підземними водами, знаходився острів-скеля. Обвал стався саме так, що центральну частину території майбутньої провальної вирви він не торкнувся. Таким чином у центрі провалу, поступово затопленого підземними водами, утворився острів, що нагадує відоме усьому світу місце, фотографія якого прикріплена до посту. Нині його вже немає. Можливо, ця скеля з часом обрушилася, а територію провалу заповнили відпрацьованою породою. На жаль, фотографій цього місця не знайшлося, а ті, хто розповідав мені про це, на той час були хлопчиками, котрі любили "полазити" такими місцями і не мають фотоапаратів. Ви щось чули подібне? - йдеться у повідомленні модератора сторінки Марс у Кривому Розі I Картинна галерея OneГОКу.

Ми стежитимемо за розвитком подій і розповімо вам, якщо хтось згадає про існування такого острова у Кривому Розі.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині знайшли рідкісний екзотично-еротичний гриб (фото)