На Дніпропетровщині місто Кривий Ріг може залишитися без води: причини

На Дніпропетровщині у місті Кривий Ріг незабаром може закінчитися вода, повідомляє Дніпровська Панорама.

Очільник громадської організації «Рада оборони Кривого Рогу» Олександр Вілкул заявив, що вода у місті може закінчитися через 3 тижні. Потрібна жорстка економія.

Максимальне зниження подачі води на промислові підприємства, заборона роботи мийок, заборона поливу зі шлангів (до речі, зараз найбільша проблема щодо витрати – приватний сектор, який намагається поливати цілодобово), зниження тиску на житловий сектор, робота водоканалу з 22.00 до 05.00 тільки в режимі циркуляції.

У транзитному «Південному» водосховищі води залишилось менше ніж на місяць. Тому беруть з Карачунів, що знаходяться вище Кривого Рогу. 

Погодинні графіки роботи водопостачання зробити складно. Проте у місті шукають рішення, щоб хоча б в деяких районах встановити ліміти.

Вода – це п'ять підйомів, при кожному з яких вода накопичується. Щоб злити систему потрібно добу, щоб її знову заповнити – дві доби. Це не працює з кнопки чи рубильника.

Вілкул заявив, щоб компенсувати відсутність Каховської ГЕС, потрібно близько 11 мільйонів кубометрів води на місяць. Буріння свердловин в місті не можливе, бо під землею високомінералізовані шахтні води, а не чиста вода. І навіть якщо вдасться зробити десь бювет, то кількість води з них буде незначна.

Для кожного криворіжця зараз важливо усвідомлювати велику потребу у воді та заощаджувати її за будь-якої можливості.

Нагадаємо, раніше ми писали, що напередодні заборони риболовлі у Дніпрі чоловік витяг з річки велику щуку (фото).