На Дніпропетровщині німецька вівчарка Берта знайшла зниклу 14-річну школярку

На Дніпропетровщині поліцейські оперативно розшукали 14-річну дівчинку, яка не повернулася додому після школи. Для пошуків задіяли німецьку вівчарку Берту, треновану на роботу по сліду. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від Нацполіції Дніпропетровсбкої області.

Увечері 28 листопада до поліції Кривого Рогу надійшло повідомлення про зникнення 14-річної дівчини. Її мама повідомила, що донька вийшла зі школи та додому не повернулась.

Поліцейські отримали прикмети неповнолітньої та з’ясували, що дівчинку останній раз бачили біля школи. Разом з німецькою вівчаркою Бертою, тренованою на пошук по сліду, кінологи почали обстежувати територію поблизу навчального закладу.

Пошуки тривали недовго, Зниклу дівчину знайшли приблизно за 300 метрів від школи та передали її матері.  Жінка була вдячна поліції за оперативне розшук її дитини. Вона зазначила, що вівчарка Берта - справжній герой, який допоміг знайти її доньку.

Що саме сталося з дитиною - невідомо. За попередніми даними, дівчинка не стала жертвою злочинних дій. 

Цей випадок свідчить про те, як важливо звертатися до поліції у перші хвилини після зникнення дитини. Завдяки оперативним діям поліції дівчинка була знайдена живою та неушкодженою.

Поліцейські закликають батьків бути пильними та не випускати дітей з поля зору, особливо коли вони повертаються додому з школи.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі кози тероризують мешканців району: діти бояться ходити вулицями.