На Дніпропетровщині шахраї ошукали понад 100 людей, які збирали кошти на допомогу ЗСУ (Відео)

На Дніпропетровщині поліція викрила групу зловмисників, які наче б то збирали гроші на допомогу ЗСУ завдяки звичайним людям, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Головне управління Національної поліції в Дніпропетровської області.

За попередніми даними шахраї ошукали понад 100 людей. До цих схем причетні четверо мешканців Дніпропетровської та Кіровоградської областей. У соціальних мережах зловмисники публікували збори для ЗСУ та лікування поранених бійців. Немаючі ні краплі совісті, шахраї наживались на жалісливих українцях. 

Наступним етапом їхніх дій був дзвінок на номер, який був отриманий в ході спілкування з людьми, які хотіли допомогти. Після цього представлялися працівниками платіжної організації та пропонували отримати грошовий переказ з Польщі. Прикриваючись конвертуванням злотих в гривні, завдяки певному алгоритму, злодії дізнавалися банківські дані громадян. Згодом люди не виявляли коштів на своїх рахунках.

Через такі шахрайські схеми, жителі в загальній сумі втратили понад 2 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що проблеми із документами та порушення: у Дніпрі на ж/м Перемога відновили скандальне будівництво багатоповерхівки.