На Дніпропетровщині трьох чоловіків засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство фермера

У Дніпропетровській області трьох чоловіків було засуджено до довічного позбавлення волі за пограбування та вбивство, яке вони скоїли ще у 2018 році. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

У суді прокурорами було доведено, що у грудні 2018 року троє чоловіків, один з яких був працівником виправної колонії, вдерлися до домоволодіння місцевого фермера на території Криничанського району. У приватному будинку на той час, крім хазяїна, перебували 6 членів сім’ї, включаючи двох малолітніх дітей.

Погрожуючи застосуванням насильства, грабіжники зв’язали присутніх та почали вимагати гроші і коштовності. Дізнавшись місцезнаходження сейфу, зловмисники прострелили ногу та руку господарю. А вже після заволодіння коштовностями та грошима у розмірі майже 580 000 гривень, зловмисники нанесли чоловіку численні удари по тілу та смертельне ножове поранення у грудну клітину.

Після скоєння пограбування та вбивства фермера, зловмнисники намагалися покинути місце скоєння злочину на автомобілі хазяїна будинку, проте під час руху кермо заблокувалося і заволодіти транспортним засобом злочинцям не вдалося.

Суд визнав усіх трьох нападників винними в умисному вбивстві з корисливих мотивів, розбої та незаконному заволодінні транспортним засобом (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України), та засудив їх до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що суд виніс вирок вітчиму та матері за вбивство дитини.