На Дніпропетровщині знайшли небезпечний сатанинський гриб (фото)

На Дніпропетровщині у лісі знайшли так званий чортів гриб, який у сирому виді - отруйний. Грибники оприлюднили фото знахідки у соцмережі. Думки користувачів розділилися - більшість вважає, що це саме отруйний чортів гриб. Але є такі, хто припускає, що на фото їстівний дубовик. Дійсно, ці гриби часто плутають. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Чортів гриб, який ще називають сатанинським, у сирому вигляді дуже токсичний. Вже через 30 хвилин після його вживання виникає гастроентерит. Основні симптоми включають нудоту, блювання, шлункові спазми. Епітет "сатанинський" йому дав міколог Харальд Ленц після того, як серйозно отруївся цим грибом.

Зовні гриб вкрай схожий на звичайні нетоксичні боровики, проте відрізняється червоно-жовтим відтінком ніжки та блідим непривабливим капелюшком. При розрізанні він спочатку синіє, як більшість болетових, а потім червоніє, видаючи свій вид.

Потрібно зробити зріз ножки... Якщо вона жовта та практично зразу синіє то це дубовик звичайний, а якщо вона змінює колір з синього на червоний (або навпаки) то це сатанинський гриб. По капелюшку не рекомендую дуже сильно оріентуватись тому що його колір дуже залежить від того на скільки сонця бачив цей гриб, - радить один з грибників у коментаряї під фото.

Також грибники радять не ризикувати та дотримуватися головного принципу досвідченого грибника - не впевнений - не бери.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі знайшли безмежну галявину молодих гнойовиків.