На Слобожанському проспекті у Дніпрі проводять аварійні роботи на каналізаційному колекторі: що трапилось

У Дніпрі у вівторок, 28 лютого, черговий по місту директор КП "Дніпроводоканал" Андрій Довгань проінспектував, як йдуть аварійні роботи на каналізаційному колекторі, який знаходиться на проспекті Слобожанському, 106. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на пресслужбу Дніпровської міськради.

Ремонт коллектора

Наразі там проводяться аварійні роботи на мережах водовідведення, тому що у грудні 2022 року внаслідок газової корозії залізобетонного колектора діаметром 750 мм, сталося обрушення зводу на 20 метрах даного колектора.

Днепрводоканал

Фахівці комунального підприємства провели телеінспекцію для того, щоб знайти точне місце пориву та ми прийняли рішення про розриття. Глибина залягання колектора -  6 метрів складного ґрунту під 70 см асфальто-бетонного покриття.

"На жаль, ми не могли  швидко ліквідувати аварію через надскладні умови роботи та розташування пориву. Тож за дорученням міського голови Бориса Філатова тут було організовано тимчасове перекачування стічних вод на 50 метрах даного колектора для того, щоб мешканці на собі не відчували жодних труднощів через проведення ремонтних робіт на каналізації", - повідомив Андрій Довгань.

Аварийные работы

За словами директора КП "Дніпроводоканал", відразу після виконання цього завдання комунальники приступили до наступного етапу робіт, а саме до розробки проєкту, проходження експертизи та тендеру на виконання основних видів робіт. За планом на цьому місці буде встановлений новий каналізаційний колектор діаметром 630 мм методом горизонтально-спрямованого буріння.

"На сьогоднішній день ми вже маємо розроблений проєкт, тож зовсім скоро приступимо саме до будівельних робіт. Користуючись нагодою хочу ще раз попросити вибачення за тимчасові незручності!", - сказав Андрій Довгань.

Працюють комунальники

Нагадаємо, раніше комунальні служби Дніпра повідомляли про те, яка ситуація зі світлом, водою та теплом у місті 28 лютого.