На Україну суне сильна спека: Синоптикиня назвала дати, коли чекати пік температур

Відома українська синоптикиня Наталка Діденко розповіла про прогноз погоди на ці вихидні в Україні. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на соцмережі Діденко.

За її словами, спека - це абсолютно нормально для цього періоду. Особливо спекотно буде найближчими днями: у вихідні (29-30 червня) і в понеділок(1 липня) буде 29-33°. У південній частині України місцями до +35°.

Вихідні.

 В Україні буде спекотно. 
Вдень очікується +28+33 градуси, у південній частині +30+35 градусів.

Переважно сухо - антициклон. 

Гаряче повітря провокуватиме підвищену пожежну небезпеку - обійдіться вже хоч раз без шашликів, а бур'ян не рвіть, він затримує трохи спеку - пополете вже трохи згодом)

Дощі пройдуть лише на крайньому заході України.
У Карпатах можливі сильні грозові зливи!

Спека перейде на неділю та понеділок та навіть посилиться.

Послаблення спеки ймовірне в західних областях у вівторок-середу, а також трохи у північній частині України, 1-2 липня температура повітря знизиться на кілька градусів.

Пийте воду, одягайтеся на два розміри більше, пшикайте на себе з пульверизатора, не ходіть по сонцю довго, міняйте частіше воду котикам, вичісуйте їм шерстку, тримайте в полі зору близьких старших людей, особливо тих, у кого проблеми з серцем та судинами, пийте м'ятний лимонад, але не захоплюйтеся холодними напоями.

Спека, на відміну від північно-східного покруча, природний стан довкілля, нормальний.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як працюватиме механізм бронювання військовозобов’язаних у Дії