На випадок блекауту: салат із консервів за 15 хвилин без жодного підігріву

У наш час варто бути готовим до будь-яких несподіванок, і тривала відсутність електроенергії — одна з них. Але блекаут — це не привід відмовлятися від смачної та поживної вечері! Навпаки, це шанс проявити винахідливість. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі швидкий, ситний і абсолютно автономний рецепт, який не потребує жодного підігріву, використання плити чи духовки. Усе, що вам знадобиться — це ліхтар, консерви та простий набір продуктів, які зазвичай є в «НЗ» запасі, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

1 банка сардин або тушкованої риби в олії/власному соку (зручніше, якщо є ключ на кришці).

1 банка консервованої кукурудзи або квасолі (білої чи червоної).

2 варені яйця (бажано зварити заздалегідь або мати під рукою).

1-2 свіжі огірки або 3-4 мариновані корнішони.

1-2 столові ложки зеленого консервованого горошку (за бажанням).

Невеликий пучок зеленої цибулі або кропу.

Олія з консерви + 1 чайна ложка гірчиці (за бажанням) або просто сіль і перець.

Приготування

  1. Відкрийте банку з рибою. Увага: не зливайте всю рідину! Вона знадобиться для заправки. Викладіть рибу в миску. За допомогою виделки акуратно розімніть великі шматочки.
  2. Відкрийте банку з кукурудзою/квасолею та горошком. Злийте з них зайву рідину. Додайте ці інгредієнти до риби.
  3. Очистіть заздалегідь зварені яйця. Наріжте їх середніми кубиками.
  4. Наріжте свіжі або мариновані огірки. Якщо використовуєте свіжий огірок, для більш насиченого смаку його можна не чистити від шкірки.
  5. Дрібно наріжте зелену цибулю та кріп.
  6. Додайте всі нарізані інгредієнти до миски з консервами. Акуратно посоліть і поперчіть. Ретельно, але обережно перемішайте салат, щоб не перетворити його на паштет. Рибні шматочки мають залишитися помітними.

Також раніше ми писали Золота осінь на вашому столі: як приготувати ніжну гарбузово-апельсинову запіканку