На випадок блекауту: салат із консервів за 15 хвилин без жодного підігріву
У наш час варто бути готовим до будь-яких несподіванок, і тривала відсутність електроенергії — одна з них. Але блекаут — це не привід відмовлятися від смачної та поживної вечері! Навпаки, це шанс проявити винахідливість. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі швидкий, ситний і абсолютно автономний рецепт, який не потребує жодного підігріву, використання плити чи духовки. Усе, що вам знадобиться — це ліхтар, консерви та простий набір продуктів, які зазвичай є в «НЗ» запасі, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
1 банка сардин або тушкованої риби в олії/власному соку (зручніше, якщо є ключ на кришці).
1 банка консервованої кукурудзи або квасолі (білої чи червоної).
2 варені яйця (бажано зварити заздалегідь або мати під рукою).
1-2 свіжі огірки або 3-4 мариновані корнішони.
1-2 столові ложки зеленого консервованого горошку (за бажанням).
Невеликий пучок зеленої цибулі або кропу.
Олія з консерви + 1 чайна ложка гірчиці (за бажанням) або просто сіль і перець.
Приготування
- Відкрийте банку з рибою. Увага: не зливайте всю рідину! Вона знадобиться для заправки. Викладіть рибу в миску. За допомогою виделки акуратно розімніть великі шматочки.
- Відкрийте банку з кукурудзою/квасолею та горошком. Злийте з них зайву рідину. Додайте ці інгредієнти до риби.
- Очистіть заздалегідь зварені яйця. Наріжте їх середніми кубиками.
- Наріжте свіжі або мариновані огірки. Якщо використовуєте свіжий огірок, для більш насиченого смаку його можна не чистити від шкірки.
- Дрібно наріжте зелену цибулю та кріп.
- Додайте всі нарізані інгредієнти до миски з консервами. Акуратно посоліть і поперчіть. Ретельно, але обережно перемішайте салат, щоб не перетворити його на паштет. Рибні шматочки мають залишитися помітними.
Також раніше ми писали Золота осінь на вашому столі: як приготувати ніжну гарбузово-апельсинову запіканку