"Надішліть заставу, щоб я не приїхала дарма". У Дніпрі виник новий вид шахрайства на оренді квартир

Хочете орендувати квартиру від власника? Платіть завдаток перед зустріччю, бо "дуже багато охочих". У Дніпрі шахраї використовують новий метод виманювання грошей у людей, які хочуть довгостроково орендувати квартиру, повідомляє Дніпровська Панорама.

Орендувач трапляє на квартиру з дуже гарним ремонтом. І найголовніше він бачить ціну "однокімнатна квартира в центрі за 6000 гривень". Та ще й без рієлтора. Звичайно, така ціна з таким якісним ремонтом заохотить будь-кого написати власнику квартири.

фото квартири 1фото квартири 2

Спочатку вони запитують хто буде проживати, звідки ви. З тваринами чи без. Нічого непримітного, звичайний діалог з орендодавцем. Однак потім починається найцікавіше.

"Власниця квартири" "радиться з чоловіком" і говорить про завдаток, щоб "не їхати дарма" на показ квартири. Для гарантії навіть пропонують фото паспорта, не зрозуміло якої людини. Вони запевняють вас, що у черзі на квартиру, ви сподобались їм найбільше. І вкінці, якщо ж орендувач зрозумів, що це шахрайство, додають "вмовляти Вас не маю права" - маніпулятивний прийом, щоб ви все ж таки довірились цій людині.

Цікаво, що схема листування одна й та сама. Ймовірно це або одна людина, або група людей, які обманюють шукачів квартир. 

Ось приклад скриншотів двох людей, які натрапили на шахраїв.

1 приклад

1 фото

Inked2 фото

3 фото

Inked4 фото

2 приклад

Inkedфото 5

Inkedфото 6фото 7фото 9Inkedфото 10

Тобто тут видно абсолютний зв'язок між двома різними листуваннями. Тому будьте обережними при виборі квартири. Аналізуйте ситуацію з цінами на квартири. Бо в центрі міста, з нормальним ремонтом квартира навряд чи буде коштувати 6 тисяч гривень. Звертайтеся до перевірених рієлторських компаній, щоб не стати жертвою шахрайства.

Нагадаємо, раніше ми писали, що псевдоактивістка з Дніпра Тетяна Лампіка побачила у підриві Каховської ГЕС "позитивні наслідки для довкілля"