Нагадує безтурботне дитинство. Печиво "П'ятихвилинка"

Печиво "П'ятихвилинка" - це класичне українське печиво, яке готується дуже швидко і легко. Його люблять і дорослі, і діти. Це печиво нагадує про безтурботне дитинство, коли мама або бабуся пекли його до чаю. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Мука - 500 г
  • Сметана - 150 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Повидло - 200 г
  • Пудра цукрова

Приготування

  • У мисці змішати борошно з розпушувачем. Додати м'яке вершкове масло або маргарин і перетерти до стану крихти. Додати сметану і сіль, перемішати до однорідного тіста.
  • Скачати тісто в кульку, розділити на дві частини і розкачати в тонкі пласти товщиною 3-4 мм. Нарізати пласти на смужки шириною 3-4 см, потім на квадратики.
  • На середину кожного квадратика покласти повидло, скласти краї конвертиком.
  • Викласти печиво на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
  • Готове печиво остудити і посипати цукровою пудрою.

Поради

  • Для приготування печива можна використовувати будь-яке повидло, яке не тече в духовці.
  • Щоб тісто вийшло більш ніжним, можна додати в нього 1 яйце.
  • Печиво можна прикрасити глазур'ю або шоколадною крихтою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати цілу гору голубців з однієї курячої грудки.