Нагадує безтурботне дитинство. Печиво "П'ятихвилинка"
Печиво "П'ятихвилинка" - це класичне українське печиво, яке готується дуже швидко і легко. Його люблять і дорослі, і діти. Це печиво нагадує про безтурботне дитинство, коли мама або бабуся пекли його до чаю. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Мука - 500 г
- Сметана - 150 г
- Масло вершкове - 200 г
- Розпушувач - 10 г
- Повидло - 200 г
- Пудра цукрова
Приготування
- У мисці змішати борошно з розпушувачем. Додати м'яке вершкове масло або маргарин і перетерти до стану крихти. Додати сметану і сіль, перемішати до однорідного тіста.
- Скачати тісто в кульку, розділити на дві частини і розкачати в тонкі пласти товщиною 3-4 мм. Нарізати пласти на смужки шириною 3-4 см, потім на квадратики.
- На середину кожного квадратика покласти повидло, скласти краї конвертиком.
- Викласти печиво на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
- Готове печиво остудити і посипати цукровою пудрою.
Поради
- Для приготування печива можна використовувати будь-яке повидло, яке не тече в духовці.
- Щоб тісто вийшло більш ніжним, можна додати в нього 1 яйце.
- Печиво можна прикрасити глазур'ю або шоколадною крихтою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати цілу гору голубців з однієї курячої грудки.