Ціла гора голубців з однієї курячої грудки

Голубці - це традиційна українська страва, яка готується з капустяних листків, начинених м'ясним фаршем, рисом, цибулею та спеціями. Їх вважають одним із символів української кухні і часто подають на святкові столи. Це смачна і ситна страва, яка може стати улюбленою у вашій родині, повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Капуста - 400 г
  • Куряче філе - 400 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Геркулес - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль, перець, паприка за смаком

Заливка

  • Кетчуп або аджика - 100 г
  • Сметана - 100 г
  • Вода - 100 мл
  • Укроп

Приготування

  • Капусту розрізати на чотири частини, залити окропом на 5 хвилин, потім злити і подрібнити в блендері.
  • Філе нарізати дрібно, перемолоти в м'ясорубці або взяти готовий фарш, змішати з капустою.
  • Додати нарізану цибулю, натерту моркву, яйце і геркулес, перемішати, притискаючи.
  • Додати паприку, сіль, перець за смаком, перемішати, дати постояти 20 хвилин.
  • Змішати по 2-3 ложки сметани (можна пополам з майонезом), аджику, зелень, воду.
  • По повній столовій ложці обсмажити фарш на невеликому вогні з двох сторін, не доводячи до готовності, перекласти в деко.
  • Залити заливкою, закрити фольгою, запікати 20-25 хвилин при 180 градусах, перед подачею посипати зеленню.

Поради

  • Для того, щоб капуста швидше розм'якла, можна попередньо ошпарити її окропом.
  • Якщо ви не любите геркулес, його можна замінити на рис або манку.
  • Замість аджики можна використовувати кетчуп, томатну пасту або сметану з часником.
  • Для більш яскравого смаку можна додати в фарш трохи тертого сиру або зелені.

Нагадаємо, раніше ми псали, як приготувати смачну запіканку без сиру.