Ціла гора голубців з однієї курячої грудки
Голубці - це традиційна українська страва, яка готується з капустяних листків, начинених м'ясним фаршем, рисом, цибулею та спеціями. Їх вважають одним із символів української кухні і часто подають на святкові столи. Це смачна і ситна страва, яка може стати улюбленою у вашій родині, повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Капуста - 400 г
- Куряче філе - 400 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Геркулес - 100 г
- Яйце - 1 шт.
- Сіль, перець, паприка за смаком
Заливка
- Кетчуп або аджика - 100 г
- Сметана - 100 г
- Вода - 100 мл
- Укроп
Приготування
- Капусту розрізати на чотири частини, залити окропом на 5 хвилин, потім злити і подрібнити в блендері.
- Філе нарізати дрібно, перемолоти в м'ясорубці або взяти готовий фарш, змішати з капустою.
- Додати нарізану цибулю, натерту моркву, яйце і геркулес, перемішати, притискаючи.
- Додати паприку, сіль, перець за смаком, перемішати, дати постояти 20 хвилин.
- Змішати по 2-3 ложки сметани (можна пополам з майонезом), аджику, зелень, воду.
- По повній столовій ложці обсмажити фарш на невеликому вогні з двох сторін, не доводячи до готовності, перекласти в деко.
- Залити заливкою, закрити фольгою, запікати 20-25 хвилин при 180 градусах, перед подачею посипати зеленню.
Поради
- Для того, щоб капуста швидше розм'якла, можна попередньо ошпарити її окропом.
- Якщо ви не любите геркулес, його можна замінити на рис або манку.
- Замість аджики можна використовувати кетчуп, томатну пасту або сметану з часником.
- Для більш яскравого смаку можна додати в фарш трохи тертого сиру або зелені.
Нагадаємо, раніше ми псали, як приготувати смачну запіканку без сиру.