Найдовша ніч у 2023 році: як загадати бажання, щоб воно здійснилося

Найдовша ніч у 2023 році: як загадати бажання, щоб воно здійснилося. Щороку 22 грудня в Північній півкулі настає зимове сонцестояння - найкоротший день і найдовша ніч у році. Цей день вважається особливим, оскільки він є символом перемоги світла над темрявою, початку нового циклу в природі, повідомляє Дніпровська панорама.

У народних традиціях зимове сонцестояння пов'язане з багатьма обрядами та прикметами. Так, вважається, що в цей день потрібно загадувати бажання, яке обов'язково здійсниться.

Щозими ми з нетерпінням очікуємо, коли дні нарешті почнуть ставати довшими, а темніти буде пізніше. Відбувається це зазвичай після зимового сонцестояння - найкоротшого дня в році. Якого числа день зимового рівнодення у 2023 році, що потрібно робити в цей час, що заборонено, і чому його вважають доленосним.

Що таке зимове сонцестояння і точна дата у 2023 році

Зимове сонцестояння - це день, коли Сонце займає найнижчу точку відносно земного горизонту. Астрономи кажуть, що у 2023 році зимове сонцестояння відбудеться 22 грудня 2023 року о 05:27 за київським часом (о 03:27 за GMT).

Ніч із 21 на 22 грудня буде найдовшою в році, а день 22 грудня - найкоротшим, він триватиме лише 7 годин.

Як загадати бажання на зимове сонцестояння

Щоб бажання здійснилося, потрібно дотримуватися деяких правил:

Загадувати бажання потрібно в повній самоті, щоб ніхто не чув.
Важливо, щоб бажання було конкретним і позитивним. Наприклад, "Я хочу мати нову квартиру" або "Я хочу знайти хорошу роботу".
Не можна загадувати бажання про чуже щастя або удачу.
Після того, як ви загадали бажання, потрібно уявити, що воно вже здійснилося. Закрийте очі і подумайте про те, як ви будете почуватися, коли ваше бажання стане реальністю.

Ще кілька традицій зимового сонцестояння

У день зимового сонцестояння також прийнято:

Складати нові плани на майбутнє.
Викидати старі речі, щоб звільнити місце для нового.
Відпускати старі образи і негативні думки.
Прикрашати будинок ялинкою.
Вважається, що якщо в день зимового сонцестояння на деревах є іній, значить, буде багатий урожай. А якщо погода цього дня буде холодною і сніговою, то зима буде довгою і холодною.

Чому треба загадати бажання

Не забудьте загадати бажання на зимове сонцестояння! Цей день - відмінний шанс змінити своє життя на краще.