Найкращий Наполеон у всьому світі. Мамі готова вклонитись у ноги за смачний рецепт

Наполеон, мабуть, люблять у кожній родині. Але хочемо вам розповісти простий рецепт, перевірений роками. Ним поділилась наша читачка Ілона Перетятько, це рецепт її мами, який вона придумала сама методом проб і помилок. Жінка говорить, що рецепт простий, а торт виходить завжди і дуже смачний. Скільки вона перепробувала таких Наполеонів за життя - не рахувала, але цей варіант їй подобається більш за все. Навіть на повірите, що в його складі є вода. Ілона говорить, що мамі готова вклонитись у ноги за такий смачний рецепт і не тільки за нього, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

– 3 склянки борошна;
– пачка масла;
– 2 яйця;
– 150 мілілітрів холодної води;
– 1 столова ложка оцту;
– дрібка солі.

Крем:

– 1 літр молока;
– 4 столові ложки цукру;
– 2 яйця;
– 3 столові ложки борошна;
– 200 грамів масла;
– 300 грамів згущеного молока.

Приготування:

Масло завчасно покладіть до морозилки. Просійте борошно та натріть в нього масло. Яйця, воду, сіль та оцет змішайте до однорідності та додайте до борошна з маслом. Замісіть тісто, розділіть його на 10 – 12 частин та відправте в холодильник орієнтовно на годину.

Тим часом приготуйте крем. Молоко доведіть до кипіння і тоненьким струменем додайте збиті з цукром та борошном яйця. Постійно помішуйте до появи бульбашок. В окремому посуді збийте масло та згущене молоко. Введіть заварний крем, продовжуючи збивати.

Розкачати тісто, присипаючи борошном. Виріжте коло і випікайте на пергаменті в розігрітій до 180 градусів духовці 5 – 7 хвилин.

Обрізки можна теж поставити випікатись, адже потім вони знадобляться для крихти, щоб оздобити торт. Майте на увазі, що коржі випікаються швидко, тому, поки випікається один, розкачуйте інший. І слідкуйте, щоб не згоріли. Буквально 5 хвилин і коржі готові. Температуру ругулюйте духової шафи.

Охолоджені коржі змастіть кремом. Боки також змастіть та присипте все крихтою. Сформований торт поставте до холодильника на 4 – 5 годин, а ще краще на ніч.

Нагадаємо, раніше ми писали

Котлета під шубою: смачна та ситна страва на будь-який смак