Найпростіший джем з червоної смородини: насолоджуйтесь літнім смаком всю зиму

Зимовими вечорами так хочеться чогось солодкого та ароматного, що нагадує про літо. З цим завданням чудово впорається джем з червоної смородини, приготований за простим рецептом. Завдяки мінімальній термічній обробці ягоди зберігають максимум вітамінів та насичений смак. А завдяки простій технології приготування, ви зможете насолодитися домашнім джемом без зайвих клопотів, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Червона смородина - 1 кг.
Цукор - 1 кг.

Приготування

  1. До смородини додаємо цукор у пропорціях 1 до 1 і перемішуємо до розчинення цукру. Після того відправляємо на максимальний вогонь і варимо 8-10 хвилин постійно помішуючи. Вимикаємо вогонь і поки смородина гаряча, проціджуємо.
  2. Розливаємо джем по баночках і залишаємо на добу. Банки не накриваємо, має утворитися плівка. Наступного дня банки закочуємо та відправляємо у льох чи холодильник.

Також раніше ми писали Як врятувати огірки від спеки та збільшити урожай. Чим підживити огірки, щоб не жовтіли і не в’яли