Народне свято 28 липня: що варто зробити, щоб принести в оселю щастя і благополуччя

Свято 28 липня - День загадування бажань, Всесвітній день бабусь, дідусів і літніх людей, День пляшки миру, Всесвітній день охорони природи, Всесвітній день боротьби з гепатитом. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Яке сьогодні церковне свято

Православні віряни за новим календарем ПЦУ відзначають 28 липня свято - день пам'яті апостолів Прохора, Никанора, Тимона і Пармена, преподобного Мойсея, чудотворця Києво-Печерського. За старим стилем віряни зустрічають день хрещення Русі, день пам'яті святого рівноапостольного Володимира, Собор Київських святих, день пам'яті мученика Кіріка і мучениці Іулітти, день пам'яті святих отців шести Вселенських Соборів.

Що не можна робити 28 липня

Цього дня прикмети радять провести час зі своїми рідними та близькими - якщо дослухатися до поради, стосунки зміцняться. Чоловікам потрібно взяти на себе всі домашні клопоти - у день святої Іулітти жінки повинні відпочивати. Також бажано добре вимити вікна та відчинити їх - свіже повітря принесе в оселю щастя і благополуччя.

Прикмети про погоду 28 липня:

  • липа жовтіє - осінь настане пізно;
  • вечірній туман попереджає про ранковий дощ;
  • голосно стрекочуть коники - буде посуха;
  • жуки літають низько - до гарної погоди.

Категорично заборонено 28 липня сваритися з рідними - це призведе до тривалого конфлікту. Не можна вночі дивитися на небо - якщо побачите падаючу зірку, то накличете на себе біди. Небажано в цю дату починати нові справи - вони не принесуть успіху і не будуть вдалими.

Іменини

Які сьогодні іменини: Василь, Юхим, Іван, Микола, Остап, Павло, Юліан, Олена, Анастасія, Антоніна, Ірина.

Талісман дня

Талісманом людини, народженої 28 липня є родоніт. Вважається самоцвітом з жіночою енергією. Родоніт рекомендовано носити юним дівчатам, які хочуть відшукати своє призначення в житті.

Також раніше ми писали Де в Дніпрі безкоштовно отримати професію кондитера