Наука гуртує країни та стимулює економічне зростання

Індустріально розвинений світ швидко змінює свою парадигму розвитку, що поставило більшість передових країн на порозі нової промислової революції, Індустрії 4.0, яка могла б підвищити продуктивність і додану вартість і стимулювати економічне зростання.

доклад3

Не зважаючи на важкі виклики сьогодення, Україна впевнено крокує поряд з провідними країнами ЄС та світу. В Україні Індустрія 4.0 не є невідомою, і певний рівень обізнаності створено, зокрема, щодо Інтернет-технологій, штучного інтелекту та, певною мірою, виробництва. Це також включає нещодавно виконаний проект Erasmus+, що фінансується ЄС, ALIOT.

доклад1

Для Грузії Industry 4.0 є відносно новою концепцією, хоча учасники HEIn4 вже мали дослідницьку діяльність, пов’язану з цією темою. Одним із головних пріоритетів досліджень вищих навчальних закладів є розвиток людського капіталу Грузії. В рамках реалізації проекту "Посилення ролі ЗВО в промисловій трансформації в контексті парадигми Industry 4.0 в Грузії та Україні (HEIn4)" 609939-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA2-CBHE-JP https://hein4.net/ співробітники провідних ЗВО, партнерів проекту з Європейського союзу, України та Грузії взяли участь в конференції «Industry 4.0 Paradigm and Education» яка проходила з 03.10.23 по 05.10.23 в Грузії на базах партнерів проекту Shota Rustaveli State University of Batumi (м. Батумі) та Akaki Tsereteli State University (м. Кутаїсі).

доклад2

Український державний університет науки і технологій дедалі активніше інтегрується до нової реалії – четвертої промислової революції, яка є визначальним фактором на нинішньому етапі розвитку цивілізації. Нещодавно, УДУНТ набув статусу партнера платформи Industry4Ukraine, що об’єднує промислові та хайтек сектори задля розвитку сучасної промисловості, як основи української економіки.

Від УДУНТ в конференції прийняли участь координатор міжнародного проекту доцент кафедри електрометалургії Жаданос О.В., начальник відділу міжнародних зв’язків УДУНТ Чернова Н.С. та доцент кафедри електрометалургії Дерев’янко І.В.  https://nmetau.edu.ua/ua/mintcoop

У рамках конференції інституції-учасники проекту з Європи, України та Грузії підбили підсумки проекту, поділилися досвідом з присутніми та розповіли про механізми сталості його результатів.