"Не хотіла видавати касовий чек та ображала": у Дніпрі касира кінотеатру "Мост-Кіно" звинуватили у неповазі до переселенців

У Дніпрі у кінотеатрі "Мост-Кіно" 2 липня виник скандал під час сеансу для родин переселенців. Представники БФ "Добро ТУТ" звинуватили касира закладу в тому, що вона протягом години не хотіла видавати касовий чек та ображала координаторку фонду Любмилу Пашу. Також співробітниця кінотеатру зневажливо відгукувалася про переселнців, які прийшли на кіносеанс. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Це не перший раз, коли фонд запрошує переселенців в Мост-Кіно

"У неділю, 2-го липня, фонд «Добро ТУТ» запросив 260 людей з родин ВПО на сімейній мультфильм «Стихії». Всі вони – учасники фото конкурсу до Дня батька, який фонд «Добро ТУТ» проводив на своїй сторінці в ФБ.

Це не перший раз, коли фонд запрошує переселенців в «Мост-Кіно». Цього разу адміністрація «Мост-Кіно» зробила знижку на квитки 10 %. (хоча в рекламі в Інстаграм у Мост-Кіно акція на квитки з 1.07. для переселенців 20 %).

Похід в кіно дуже популярний серед родин ВПО, тому фонд «Добро ТУТ» не вперше арендує цілий кінозал для своїх заходів.

Дехто відверто зізнається, що вперше побував в кіно, бо в маленьких містечках звідки евакуювалися люди не було кінотеатрів, або більше ніж за рік війни діти підросли і тепер за віком можуть відвідувати кінотеатр, але родина дозволити фінансово сходити в кіно не може, бо має виплати лише 2000-3000 грн.

Конфлікт стався в залі «Мост-Кіно» саме на видачі попкорну і води

Меценати фонду виділили гроші на 138 бутилок води і 135 стаканів попкорну для всіх дітей, які були присутні на заході. Дівчина яка була на касі відмовлялась видавати попкорн і воду, доводячи аргумент: «Керівництво фонду сказало видавати в 12.00», а саме в 12.00 був початок сеансу. І фізично ми не могли за одну хвилину видати 135 стаканів попкорну.

На зауваження, що чекають діти з Маріуполя, Харкова, Сєвєродонєцька, вона сказала, що їй все одно звідки ці люди.

На прохання видати чек (а він потрібен для звітності) за куплений попкорн і воду, вона відмовилася, ображаючи координаторку проєктів фонду «Добро ТУТ» Людмила Паша. Вона теж переселенка з міста Маріуполь, просидівши 17 днів в підвалі, дивом потрапила до Дніпра.

На касі Людмила ще раз наголосила, що в залі присутні люди, які пережили жахи війни, переселенці з Маріуполя, Попасної, Запоріжжя, Бахмута.

На що ця дівчина адміністратор «Мост-Кіно» відповіла «Мені похєр».

За отримання готівки щодо купівлі попкорну та води, чек одразу не був виданий. Потім був від руки складений незрозумілий документ у якому зазначалося, що це накладна без зазначення субʼєкта господарської діяльності, саме хто видав цей документ.

На зауваження волонтерів, що це грубе порушення касової дисципліни та такий документ не можна використовувати для звітності відповідно до законодавства, продавець МостСіті поводила себе дивно, та нахабно. Навіть цей незрозумілий документ «від руки» чекали 30 хвилин", - розповіли представники Благодійного фонду "Добро ТУТ".

Координаторка проєктів фонду "Добро ТУТ" Людмила Паша на своїй сторінці у Facebook також розповіла про конфлікт, який стався у "Мост-Кіно".

"Та мені пох** що вона з Бахмута"... З цих слів почався сьогодні скандал, в якому, пробач Господи, касир кінотеатру "Міст-Кіно", не хотіла видавати касовий чек протягом години. Чек за сплачені попкорн для всіх наших гостей. При повній залі дітей та батьків дозволила собі сказати такі слова...", - написала у соцмережі Людмила Паша.

Скрин скандал

Редакція "Дніпровської панорами" звернулася у кінотеатр з проханням отримати коментар щодо скандалу з переселенцями. Спіробітники кінотеатру не дали номер телефону уповноваженої особи, але пообіцяли, що з журналістами зв'яжуться у найкоротші терміни. На час виходу статті ніхто із відповідальних осіб не зв'язався з журналістами, щоб прокоментувати ситуацію, яка сталася 2 липня.