Не міг стояти осторонь. Наречена просить підписати петицію про присвоєння звання Героя України загиблому бійцю з Дніпра

На сайті президента створено петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини солдату Євгенію Колчужному з Дніпра, повідомляє Дніпровська порадниця.

Євген Колчужний, 14.03.2001 року народження, з перших днів повномасштабного вторгнення міг стояти осторонь і рвався захищати нашу країну. 16 березня 2022 року поповнив ряди захисників України.

Він був зарахований у 128 бригаду ТРО 230 батальйону, на посаду оператора 2-го протитанкового відділення , протитанкового взводу роти вогневої підтримки військової частини А7405.

Разом з побратимами боронили цілісність нашої держави та гнали ворога з населених пунктів у Дніпропетровському, Запорізькому,Бердянському та Донецькому напрямках.

Загинув Колчужний Євгеній Іванович 09.08.2023 року в наслідок ворожого артилерійського обстрілу та прямого влучання керованої авіаційної бомби. В результаті тяжких поранень загинув на місці.
Відомо, що він єдиний син у батьків.

У петиції йдеться:

Так як Євгеній вірив до останнього в перемогу нашої Батьківщини, вірив, що буде час одружитися та потримати майбутнього українця чи українку на руках, але його бажання більше вже не здійсняться і мені як нареченій у чорній сукні залишається молити Вас присвоїти йому Героя України (посмертно).

Підписати петицію можна за посиланням.

Також раніше ми писали Прикрив собою побратимів і врятував їхні життя. Рідні просять підписати петицію про присвоєння Героя Віталію Троцику з Дніпропетровщини