Не пиріг, а золото. Навчив арабський кухар: апетитний та простий у приготуванні

Мало йдеться про приготування сирних пирогів. Однак, випічка з сиру вважається однією з найніжніших і найсоковитіших. Справа в тому, що сир і кефір чудово поєднуються в тесті, що дає особливий ефект випічці, повідомляє Дніпровська панорама.

Варто поділитися секретом швидкого приготування чудового сирного пирога.

Інгредієнти для сирного пирога:

Яйця - 5 шт.;
Цукор - 200 г;
Сіль - щіпка;
Рослинна олія - 120 мл;
Кефір - 120 мл;
Борошно - 280 г;
Розпушувач - ч.л.;
Сир - 300 г;
Цукрова пудра – 3 ст.л.

Приготування сирного пирога:

Розбиваємо в глибоку тару 4 яйця, висипаємо цукор та сіль, збиваємо міксером до утворення білої рідкої маси. У цю масу виливаємо кефір та олію, міксером збиваємо компоненти до однорідності.
Просіюємо в яєчну масу борошно та розпушувач, частинами. Замішуємо лопаткою рідке тісто.

Змащуємо поверхню форми для випікання вершковим маслом. Виливаємо тісто на дно, розподіляємо рівним шаром по поверхні.

У сир розбиваємо яйце, висипаємо цукрову пудру. За допомогою занурювального блендера перетворюємо сир на кремову суміш.


Перекладаємо сирну масу в мішок кондитерський. Створюємо на поверхні тіста візерунок сітку із сирної маси. Випікаємо пиріг за 180 градусів 40-45 хвилин.

У результаті ми отримуємо смачний ароматний сирний пиріг. За бажанням можна додати в тісто ягоди чи фрукти.

Нагадаємо, раніше ми писали

Аджика з кабачків на зиму. Найвдаліший рецепт