Не робіть цього. Як вибрати насіння та яких помилок найчастіше припускаються городники

Січень - час, коли багато дачників починають готуватися до нового сезону. Одним з важливих питань, які потрібно вирішити, є покупка насіння. Щоб не помилитися і отримати хороший урожай, важливо дотримуватися деяких порад агрономів. І як під час будь-якого шопінгу, тут важливо надмірно не захоплюватися і не робити помилок, яких часом припускаються навіть досвідчені. Як не помилитися при покупці насіння, підкаже Дніпровська порадниця.

Кожен дачник знає, що секрет успішного вирощування овочів і зелені — якісний посадковий матеріал. Січень - традиційний час для покупки насіння на новий сезон. Але навіть досвідчені городники часом роблять помилки, які можуть призвести до втрати врожаю. У підсумку, посадковий матеріал не проростає і культури доводиться висівати заново. Щоб не зіткнутися з такою неприємністю, необхідно уникати таких помилокЩоб цього не сталося, важливо дотримуватися деяких правил.

Купуйте насіння в перевірених місцях

Не варто купувати насіння на узбіччі дороги або у бабусь на ринку. Найкраще купувати насіння в спеціалізованих магазинах або у перевірених виробників.

Купувати насіння потрібно тільки в спеціалізованих магазинах. Перевагу слід віддавати перевіреним брендам, які вже зарекомендували себе з гарної сторони й дорожать власною репутацією.

На ринку під виглядом якісного посадкового матеріалу можуть пропонувати прострочений товар або пересорт. Крім того, таке насіння не зберігається належним чином, а значить, і не зможе зійти. Слід пам'ятати, що неякісна сировина може стати причиною поширення бур'янів або небезпечних для рослин хвороб.

город

Оцінюйте якість насіння

Перед покупкою обов'язково огляньте насіння. Воно повинно бути цілим, без пошкоджень. На упаковці повинна бути вказана дата виробництва і термін придатності.

Не варто орієнтуватися на яскравість і дизайн упаковки при покупці. Досить часто якісний посадковий матеріал продають в непримітних білих пакетах, на яких вказаний лише виробник, назва та сорт культури, а також інформація про її вирощування.

Саму упаковку теж уважно огляньте. На ній повинна бути інформація про виробника, номер партії і термін його придатності.

Вибирайте насіння, районоване для вашого регіону

Насіння, районоване для вашого регіону, краще пристосоване до місцевих умов і має більш високу схожість.

Не купуйте занадто багато насіння

Не варто купувати занадто багато насіння на кілька років вперед. Краще купувати насіння щороку, враховуючи свої потреби.

купити насіння

Вибирайте насіння різних сортів

Не варто купувати все насіння одного сорту. Краще купувати насіння різних сортів, щоб забезпечити себе врожайністю навіть у разі несприятливих погодних умов.

Ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам при виборі насіння:

купити насіння1

Зверніть увагу на виробника. Надійні виробники дорожать своєю репутацією і пропонують якісне насіння.
Прочитайте відгуки про насіння. Відгуки інших дачників допоможуть вам скласти уявлення про якість насіння.
Порівняйте ціни. Насіння від різних виробників може відрізнятися за ціною. Не варто купувати найдорожче насіння, але і занадто дешеве насіння може бути неякісним.
Дотримуючись цих порад, ви зможете вибрати якісне насіння і отримати хороший урожай у новому сезоні.

купити насіння2

Як купувати через Інтернет

За всіх явних переваг інтернет-торгівлі купувати онлайн абсолютно все насіння експерти не радять. Найважливіші для вас культури, найулюбленіші або ті, які ви плануєте заготовлювати про запас, краще все-таки купувати наживо, щоб ви ще до сплати грошей могли оцінити якість пакування та інші фактори. А через інтернет краще купити щось менш значуще, експериментальне, тобто те, що ви вирішили випробувати на своєму городі або в квітнику вперше.

 Важливий принцип

І звичайно, важливий принцип: не складайте всі яйця в один кошик. У тому сенсі, що нехай відсотків тридцять у вас займе насіння дражоване, тобто в спеціальних оболонках із захисних речовин — це для створення гарного доробку під час посівів у відкритий ґрунт.

Так, і не купуйте про запас. Насіння безглуздо запасати на кілька років уперед, набагато доцільніше тут жити інтересами тільки одного, майбутнього сезону.