Не сваріться у цей день. Народне свято 27 березня, прикмети та традиції

Сьогодні, 27 березня, в православному календарі день пам’яті святої Матрони. Церковне свято 27 березня — день пам'яті мучеників Мануїла, Савела та Ізмаїла, повідомляє Дніпровська порадниця.

У народне свято 27 березня наші предки доглядали за тваринами. У великої худоби наприкінці місяця з'являлося перше потомство і починався період линьки. Наші предки прибирали в хліві, додавали в корм першу весняну траву, вигодовували телят і козенят.

Ще однією турботою в це народне свято були городні клопоти. Дата вважається вдалою для посіву будь-яких овочів і висадки розсади. У садах пора садити молоді дерева і обприскувати старі. Усе посаджене сьогодні дасть гарний урожай.

Свято 27 березня вважається дуже вдалим для покупок і обновок, ремонту, поповнення запасів. За повір'ями, якщо в цю дату купити щось нове в житло або замінити стару зламану річ на нову, то в домі буде достаток і ситість. А обновки довго прослужать і тішитимуть.

Сьогоднішній день вдалий для залучення в сад перелітних птахів і заповнення годівниць, а також для купівлі пташенят господарських птахів.

Прикмети 27 березня

  • Соловей співає на дереві — буде поганий урожай плодових дерев.
  • Вдень не чутно спів півня — через кілька днів задощитиме.
  • Чубата чайка кричить ввечері — до ясної погоди.

Що сьогодні не можна робити

Забороняється проводити будь-які косметичні процедури, навіть домашні, тому що вони можуть викликати хвороби шкіри. Також забороняється сваритися. Наші пращури вірили, що сварка цього дня призведе до того, що стосунки погіршаться і ви ніколи більше не будете розмовляти.

Що можна робити сьогодні

В давнину жінки обов'язково йшли до храму вранці, ставили свічку святій Матроні і молилися їй. Тільки після цього починали хатні справи. Вірили, що Матрона є покровителькою домашньої роботи.

Також раніше ми писали Собор архангела Гавриїла: що не можна робити, як молитись про захист