Неймовірна ніжність. У Дніпрі цвітуть яблуні (фото)

Яблуні починають квітнути тоді, коли, здавалося б, вже нічим весна не може здивувати. Бо ми вже бачили вишню й сакуру, абрикос і магнолію. Проте яблуня все одно вражає, змушує зупинятися, роздивлятися пелюстки, вдихати аромат. Найпрекраснішій з прекрасних квітці романтики фотографи присвячують твори. Ми ж дивимось на те, як зупинилася у світлинах мить, її передає Дніпровська панорама.

Ніжна, але серед квіток фруктових дерев найбільш стійка до температурних випробувань - то квітка яблуні. Так принаймні вважають садівники. З ними погоджуються й фотохудожники, бо їм теж подобається якомога довше спостерігати красу.

 Але якщо господарі садів дивляться на яблуні й підраховують майбутній врожай, то фотографи роблять світлини, щоб показати всім цю красу. Теж  своєрідний метод збирання дарів природи.

Лицар квіткової краси фотокореспондент Валерій Кравченко знов прогулявся з камерою садами й скверами міста. Роздивився пелюстки квітів, зловив ракурси і побачив, як яблуня від яблуні відрізняються.

Одну фотограф побачив у сквері ДІІТу і зробив там дивовижні світлини, схожі на картини.

Друга красуня-яблуня вже кілька років росте на березі Дніпра, у районі знаменитої Коси. Зараз вона квітне так рясно, що не помітити неможливо. Це справжня хмара яблуневих квітів.

Яблуня міфічне дерево. Наші предки поклонялися йому, плоди поважно збирали, дарували один одному з побажаннями здоров'я й продовження роду. До квітів придивлялися і ворожили по них.

Хто зна, можливо й зараз вони мовою своїх квітів щось хочуть нам сказати.

Раніше ми писали про: У Дніпрі спостерігали унікальний червоний захід сонця та подвійну веселку (Фото)