Неймовірна ніжність. У Дніпрі цвітуть яблуні (фото)

Яблуні починають квітнути тоді, коли, здавалося б, вже нічим весна не може здивувати. Бо ми вже бачили вишню й сакуру, абрикос і магнолію. Проте яблуня все одно вражає, змушує зупинятися, роздивлятися пелюстки, вдихати аромат. Найпрекраснішій з прекрасних квітці романтики фотографи присвячують твори. Ми ж дивимось на те, як зупинилася у світлинах мить, її передає Дніпровська панорама.

Ніжна, але серед квіток фруктових дерев найбільш стійка до температурних випробувань - то квітка яблуні. Так принаймні вважають садівники. З ними погоджуються й фотохудожники, бо їм теж подобається якомога довше спостерігати красу.

квіти яблуні

 Але якщо господарі садів дивляться на яблуні й підраховують майбутній врожай, то фотографи роблять світлини, щоб показати всім цю красу. Теж  своєрідний метод збирання дарів природи.

квіти яблуні ДІІТ

Лицар квіткової краси фотокореспондент Валерій Кравченко знов прогулявся з камерою садами й скверами міста. Роздивився пелюстки квітів, зловив ракурси і побачив, як яблуня від яблуні відрізняються.

photo1683043000

Одну фотограф побачив у сквері ДІІТу і зробив там дивовижні світлини, схожі на картини.

яблуня на косі

Друга красуня-яблуня вже кілька років росте на березі Дніпра, у районі знаменитої Коси. Зараз вона квітне так рясно, що не помітити неможливо. Це справжня хмара яблуневих квітів.

яблуня на косі

Яблуня міфічне дерево. Наші предки поклонялися йому, плоди поважно збирали, дарували один одному з побажаннями здоров'я й продовження роду. До квітів придивлялися і ворожили по них.

квіти яблуні на косіквіти яблуні косаквіти яблуня коса 2

Хто зна, можливо й зараз вони мовою своїх квітів щось хочуть нам сказати.

яблуня коса

Раніше ми писали про: У Дніпрі спостерігали унікальний червоний захід сонця та подвійну веселку (Фото)